Dört hafta önce ayağına gelen fırsat tekrar gelmiş, rakipler puan kaybetmiş ilk dört için  büyük şans, taraftar arkanda tribünde yerlerini almış, herşey olumlu ve pozitif.

Erzurumspor karşısında ilk yarıda vasat bir oyun ortaya  koydu Trabzonspor, Ilk 15 dakika rakip takım  Erzurumspor un baskısı vardı, Trabzonspor oyun kontrolünü eline almaya çalışsa da hücum da yapılan pas hataları ve zamanlama hatası ile yapılan ortalar sonuca gitmesine engel oldu.  Geçen haftaların en etkili isimlerinden Amiri bu karşılaşma da çok etkisizdi. 

Ikinci yarıya Amiri ve Onazi yi oyundan alan Ünal Karaman oyuna Kucka ve Ekuban ı alarak başladı . Ancak Erzurumspor ikinci yarıya da daha etkili başladı Trabzonspor kalesinde tehlikeli pozisyonlara girdi. Kaleci Onur ve defans bu pozisyonlara engel oldu. Trabzonspor oyunun kontrolünü sağlamak için çok zorlandı Erzurumsporlu oyuncuların topa hakim olması ve pas yüzdesinin daha isabetli olması bunda önemli etkendi. Erzurumspor daha takım görüntüsü verdi, oyuncuların paslaşması ve uyumu Trabzonspor dan daha iyiydi.  89. Dakikada Yusuf ve Abdulkadir değişikliği oldu. Ben şu son dakikalardaki oyuncu değişikliğinin gol atma ihtiyacı olan takıma katkısı olduğuna inanmıyorum.  Ünal hoca Yusufu oyuna alacaksa bunu 89 da değil 80. Dakikada yapmalıydı.  89. Dakikada oyunu idare eden Erzurumspor oyuncu değiştirse onu anlarım ve nitekim de değiştirdi. 

Özer Hurmacı 'nın gölü  ve Rodellage 'nın penaltısı VAR kararıyla geçersiz sayıldı ve kararlar da doğruydu.  

Hakem Bülent Yıldırım oyunun seyrini ve skoruna etki etmeyecek mükemmele  yakın bir maç yönetti.  VAR da dahil verdiği kararların hepsi doğruydu.  

Trabzonspor a böyle fırsatlar aynı sezonda bir daha gelir mi bilmem ama Trabzonspor böyle fırsatları değerlendiren takım hiç olmadı ve olmayacağı gibi de görünüyor.