İlk hafta Başakşehir maçını locaya yakın yerden izlediğimde futbolcuların gözünde bu maçı kazanacaklarına dair bir ışık görememiştim. Hırs, azim, irade hat safhada değildi. Ve bu beni ziyadesi ile üzmüştü. Maç başladığında ilk 10 dakika topa hakim bir görüntü verdik lakin kalan 80 dakikada hiçbir varlık gösteremedik. Ve ilk hafta Trabzonspor, taraftarını büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Ama en güzel şey Trabzonspor'un şanlı taraftarının havada, karada, denizde her zaman ve her yerde canlarından çok sevdiği bu aziz takıma son derece bağlı oluşlarını güzel bir açıdan seyretmekti...

Peki hata neredeydi?

Ünal Karaman'ın yanlış sistemle Abdülkadir ve Yusuf gibi genç, dinamik, topu taşıyabilen oyuncuları hiç alışık olmadıkları kanatta oynatması mı ?

Ibanez, Sosa, Rodallega gibi futbolcuların - bilerek veya bilmeyerek - oynamamaları mı ?

Başakşehir takımının kendi futbolcuları arasında birbirlerini çok iyi tanıyıp, olağanüstü uyumları mı ?

Her şey siralanabilir, mümkündür, fakat geçen haftayı unutup yeni bir doğuşun içine yerleşmemiz gerek. Bu hafta Akyazı stadının tıklım tıklım dolması gerek. Bugün belki de çok farklı skorla kazanarak evimize mutlu şekilde dönülmesi gerek..

Evet bugün o miladın, FIRTINA koparma tarihinin yaşanması gerek...

Ünal Hoca'nin farklı 11'le bugün başlayacağını düşünüyorum.

Defans bölümünde bir tek Novak ve Hosseini'nin ilk 11'de başlayacağını, 
Orta alanda Yusuf'un 10 ve Abdulkadir'in 8 numara pozisyonunda başlanması gerektiği kanaatindeyim.

Denize düşen yılana sarılır misali kanatta Olcay'ın oynamasını bekliyorum fakat her defasında üstüne basa basa söylemek gerekirse Olcay böyle kaliteli bir takımın yedeği bile olamaz.

Aksilik olmazsa ilk 11'de olmasa bile ikinci yarıda Kral'ın fark yaratacağını düşünüyorum. Bu gece inşAllah onun gecesi olur ve Trabzonspor lige 2.haftadan çok iyi başlayıp, 3.hafta Ankaragücü maçını da kazanarak, Galatasaray maçına seriye bağlar ve yarışın içine girer.

Trabzonspor için zor kolay, imkansız biraz zaman alır.

Biz ne geri dönmeler gördük.

Hayde Trabzonspor
Hayde Vira
Hayde Gurbetçi Gençler
Hayde Affetmezler
Hayde Vakfikebirliler
Ve daha niceleri.

Bugün bizim günümüz, vuracağınız gol, yazacağınız destan olsun.

Saygılarımla