Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 50. dakikada Filip Novak, 75. dakikada Jose Sosa kaydetti. Bordo-mavili ekipte 26. dakikada Hugo Rodallega bir penaltı atışını gole çeviremedi. Fenerbahçe'nin tek golünü ise 82. dakikada Michael Frey attı.

Bu sonucun ardından Trabzonspor Süper Lig'de puanını 19'a çıkardı. Fenerbahçe ise ligde 13 puanda kaldı.

Trabzonspor bir sonraki hafta deplasmanda Kayserispor ile karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe ise bir sonraki hafta sahasında Kasımpaşa'yı konuk edecek.

KOEMAN'DAN TEK DEĞİŞİKLİK, KARAMAN'DAN İKİ SÜRPRİZ

Fenerbahçe'de Erwin Koeman, ligin 12. haftasında sahalarında 2-0 kazandıkları Aytemiz Alanyaspor maçının 11'ine göre tek değişiklik yaptı. Hollandalı çalıştırıcı, Şener Özbayraklı'nın yerine Isla'ya görev verirken savunmanın önünde sakatlığı düzelen Mehmet Topal'ı oynattı.

Trabzonspor'da teknik direktör Ünal Karaman, kritik maçta iki genç oyuncusuna 11'de görev verdi. Bordo-mavili takımın teknik adamı, kadro dışı bırakılan Onur Recep Kıvrak'ın yokluğunda Kosta Rikalı Esteban Alvarado'ya forma vermeyerek 22 yaşındaki Uğurcan Çakır'a kaleyi teslim etti.

TRABZON'DA KARŞILAŞMA HAREKETLİ BAŞLADI! İLK TEHLİKE

Mücadele hareketli başlarken ilk tehlikeli atak ev sahibi Trabzonspor'dan geldi. Kısa paslarla rakip alanda top yapan bordo-mavili ekipte Nwakaeme ceza sahasının sol dışında topla buluştu. 10. dakikada Anthony Nwakaeme ceza alanı ön çizgisinden plase bir vuruş yaptı ve top direğin az farkla yanından auta gitti.

RODALLEGA'NIN PENALTISINDA HARUN GOLE İZİN VERMEDİ

Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Abdülkadir hücum yönünün sağından topla birlikte ilerledi. Abdilkadir, ceza sahasına doğru giderken Eljif ile girdiği mücadele sonrasında yerde kaldı ve hakem faulü belirledi. Trabzonspor'da serbest vuruş için topun başına Yusuf Yazıcı geçti. Yusuf'un ceza sahasına doğru gönderdiği top bajardan döndü. Hakem Halil Umut Meler bu pozisyonda düdüğünü çaldı ve Slimani'nin elle oynadığı gerekçesiyle penaltı kararı verdi. VAR'dan kontrol edilen pozisyon sonrası karar değişmedi.

Trabzonspor'da 26. dakikada penaltı için topun başına Hugo Rodallega geçti. Rodallega, Harun'un sağına sert bir şut gönderdi. Harun topu köşeden uzanarak çıkarmayı başardı.

Fenerbahçe'de 30. dakikada Andre Ayew rakibinden topu almak isterken bir anda elini tutarak yerde kaldı. Hakem oyunu durdurdu ve sağlık görevlileri sahaya girdi. Yaklaşık 3 dakikalık tedavisinin ardından Ayew eli sarılı bir şekilde kenara geldi. Ayew daha sonra eli sarılı şekilde oyuna devam etti.

İlk yarının sonlarına doğru ev sahibi ekip baskısını arttırdı. 45+1. dakikada rakip ceza sahası önünde top yapan Trabzonspor'da Yusuf Yazıcı'nın sert şutunu kaleci Harun çeldi. Pozisyonun devamında bordo-mavili ekip korner kazandı. Korner sonrasında ise savunma topu uzaklaştırdı.

İlk yarıda iki ekip de skoru değiştirecek golü bulamadı ve Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki maçın ilk 45 dakikası 0-0 sona erdi.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI! SAHNEDE NOVAK...

Mücadelenin ikinci yarısına ev sahibi Trabzonspor hızlı başladı. Bordo-mavili ekip sağ kanattan hücuma çıktı. Yusuf'un pasında Pereira sağ kanattan topu ceza sahasına havalandırdı. Arka direkte iyi yükselen Novak'ın kafa vuruşunda top ağlara gitti. Trabzonspor 50. dakikada Novak'ın golüyle Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçti.

TRABZONSPOR'DAN ÜST ÜSTE POZİSYONLAR GELDİ

Golden sonra Trabzonspor üst üste önemli gol fırsatları yakaladı. Abdülkadir'in kaleci ile karşı karşıya yaptığı vuruş direğin az farkla yanından auta gitti. Bu pozisyondan kısa bir süre sonra, 59. dakikada Novak ceza sahasında rakiplerini geçti ve kaleci Harun ile karşı karşıya kaldı. Novak'ın karşı karşıya vuruşunda top üstten auta gitti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erwin Koeman, ilk değişikliğini gerçekleştirdi. Fenerbahçe'de Mehmet Topal yerine 60. dakikada Mehmet Ekici oyuna dahil oldu.

Ev sahibi ekip 62. dakikada bir kez daha gole çok yaklaştı. Abdülkadir ceza sahasında topla buluştu. Sol çaprazda topla buluşan Abdülkadir, kaleye güzel bir plase gönderdi. Harun'un son anda dokunduğu top direkten geri döndü.

BASKI İKİNCİ GOLÜ GETİRDİ! SOSA MÜTHİŞ VURDU

Mücadelenin 75. dakikasında ilginç bir an yaşandı. Yusuf Yazıcı'nın uzaktan sert şutunu Harun çıkarmak istedi. Harun istediği gibi müdahale edemedi ve seken top direğin dibinden kornere gitti.

Kullanılan korner sonrasında Fenerbahçe topu kazandı ancak Slimani, pas hatası yaptı. Trabzonspor hücumu sol kanattan devam etti. Jose Sosa ceza sahası köşesine doğru ilerledi. Sosa, ceza sahasına girerken çok sert ve güzel bir plase yaptı. Sosa'nın etkili şutunda top köşeden ağlara gitti. Trabzonspor bu golle Fenerbahçe karşısında 2-0 öne geçti.

FENERBAHÇE'DE FARKI BİRE İNDİREN GOL FREY'DEN

Fenerbahçe 82. dakikada etkili bir kontratak gerçekleştirdi. Bordo-mavili ekibi savunmada dengesiz yakalayan Fenerbahçe'de ceza sahası soluna açılan topa Andre Ayew hareketlendi. Ayew'in içeriye çevirdiği top penaltı noktasına yakın noktada olan Barış'a geldi. Barış pasını daha müsait pozisyondaki Frey'e çıkardı. Frey'in sert vuruşunda top ağlara gitti. Fenerbahçe 82. dakikada bu golle skoru 2-1'e getirdi.

86. dakikada Fenerbahçe beraberlik golüne çok yaklaştı. Frey'in sert şutunda kaleci Uğurcan'ın müdahalesi sonrasında top direkten oyun alanına döndü. Pozisyonun devamında Valbuena'nın çevirdiği topa Slimani vurdu. Slimani'nin vuruşunda top direkten auta giderken, hakem ofsayt bayrağını da kaldırdı.

Mücadelenin kalan kısmında başka gol olmadı ve Trabzonspor, Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti.

 
Editör: TE Bilişim