”Trabzonspor için ’4 büyük takımdan biri’ deniyor ama bence 4 spor kulübünden biri. Türkiye’nin Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi Türkiye’nin her yerinde taraftarı var. Yönetim futbolda olduğu gibi, basketbolda da ilk 4 içinde bulunmayı hedefliyor. Başkan Mehmet Yiğit Alp, asbaşkan Levent Erkuloğlu olmak üzere büyük çaba sarfediyorlar.
Sene başında takımın kurulma kararının geç alınması, Türk oyuncu seçeneğinin kısıtlı olması, yabancılarda yaşanan şanssızlıklar sonucu takım kimyasının bozuk olması, kötü sonuçlarla birlikte takımı zor günlere getirmiş.
Yönetimin iyi niyetini görünce hazırlık yapmadan maça çıkmama prensip kararıma rağmen, yönetimin ricasıyla Antalya maçında sahaya çıktım. Sonrasında Kolaybet hazırlanma olanağı bulduk ve Bandırma Kırmızı’yı yenerek kendi sahamızdaki ilk galibiyetimizi aldık.
Beşiktaş deplasmanında 3 periyod iyi oynadık ama son periyodda oyundan düştük.
Telekom maçına bir hafta hazırlandık. Çok iyi kadroya sahip Telekoma karşı savunmadaki taktik hazırlığımıza oyuncular çok olumlu tepki verdiler. Bu sezon ilk kez 11 top çalarak oynadık. Ligin en çok top kaybı yapan ikinci takım olmamıza karşın, sadece 9 top kaybettik.
Bundan sonra kendi sahamızda maç kaybetmeden oynama gayreti içinde olacağız. Buna Fenerbahçe gibi güçlü kadroya sahip rakiplerle oynayacağımız maçlar da dahildir. Trabzon seyircisini bu tür galibiyetlerle salona çekmeye çalışacağız. Fenerbahçe maçında tribünlerin tamamen dolacağını ümit ediyorum.”
Salsabasket