2015 yılında kemençe çalmaya başlayan ve kısa sürede başarısını gösteren Utku Han, eğitim hayatını da Trabzon Akçaabat Güzel Sanatlar Listesi’nde müzik bölümünde okuyarak müzik kariyerini geliştirdi.

20 yaşındaki Trabzonspor taraftarı olan genç sanatçı, 2014 yılında Trabzonspor’un Avni Aker’de oynanan Kasımpaşa Trabzonspor mücadelesinde sadece kadın ve çocuk taraftarların alındığı karşılaşmada yer almıştı.

Karşılaşma sonrasında sahaya atlayarak dönemin kaptanı Onur Recep Kıvrak’a doğru koşan ve o yıl henüz 12 yaşında olan o Trabzonspor taraftarının da Utku Han olduğu ortaya çıktı.

Utku Han, 2018 yılında Trabzonspor’un yabancı futbolcusu Zargo Toure ile kemençe eşliğinde şarkı söyleyerek büyük ses getirmeyi başarmıştı.

Genç sanatçı kemençesiyle beraber Nwakaeme ile de şarkı söylemeyi hedeflediğini ve bunun için de büyük çaba göstereceğini ifade etti.

Utku Han’ın Trabzonspor’a da marş hazırladığını ve kısa sürede seslendirileceğini HaberTS ekranlarından gazeteci Ezgi Alp'in moderatörlüğünü yaptığı Fırtına'nın Ezgi'si programının ilk bölümünde duyurdu.

Röportajın tamamını izlemek için tıklayın.