Spor Toto Süper Lig'de 43 puanla 4. sırada yer alan Trabzonspor, geride kalan 26 haftada altyapısından en fazla oyuncu kullanan kulüplerin başında geliyor. Bordo-mavililerde bu sezon tam 10 altyapı futbolcusu forma şansı buldu. Yusuf Yazıcı, Abdulkadir Parmak, Abdülkadir Ömür, Hüseyin Türkmen, Uğurcan Çakır, Arda Akbulut, Hasan Batuhan Artaslan, Berkay Sefa Kara ve devre arasında takımdan ayrılan Mustafa Akbaş ile Zeki Yavru, bu sezon altyapısında yetiştikleri Trabzonspor'da forma giyen isimler oldular. Karadeniz ekibinde Ali Osman Karnapoğlu, Behlül Aydın, Kağan Muradoğlu, Kerem Baykuş, Koray Kılıç, Murat Cem Akpınar, Muzaffer Cem Kablan, Oğuzhan Açıl, Tayyip Ebrar Cumhur, Tunahan Ergül de A Takım kadrosuna dahil edildi.

5 GOL ATTILAR
Bordo-mavili takımın genç yıldızları bu sezon 5 gollük katkı verdiler. Abdulkadir Parmak ve Abdülkadir Ömür 2'şer kez ağları sarstı. Yusuf Yazıcı da 1 kez fileleri havalandırıp gol yüküne yardım etti.

MİLLİ TAKIMA YÜKSELDİLER
Trabzonspor'un altyapısından gelen isimler A Milli Takım'a yükseldi. Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür ve Uğurcan Çakır, Şenol Güneş tarafından kadroya davet edildi. Stoper Hüseyin Türkmen ise Ümit Milli Takımı kadrosu için çağrı aldı.

KALE DE ONLARIN
Gençler, kaleyi de feth etti. Tecrübeli eldivenler Onur Kıvrak ve Alvaro Esteban'ın takımdan ayrılmasından sonra Ünal Karaman, altyapıya yöneldi. Uğurcan Çakır ve Arda Akbulut şans buldu. Muzaffer Cem Kablan ve Kağan Muradoğlu da A Takım kadrosuna dahil edildi.