Trabzonspor, sezonun geleceğini belirleyecek kritik maçta Fenerbahçe'ye konuk olacak. Taraftarların genel olarak umutsuz başladığı ve özellikle geçtiğimiz sezondan bugüne kaybedilen futbolcu ve oyun anlayışı üzerinde yaşadığı hayal kırıklığı herkesin malumu.

Türkiye'de futbolun belirli bir sistem üzerinde oynanması için eldeki futbolcuların verimliliği ve maç maç verebilecekleri performansı belirleyici oluyor. Obi Mikel-Sosa-Ndiaye üçlüsünden Flavio-Baker-Parmak üçlüsüne dönüş tamamen hocanın belirlediği sistemin bir parçası oldu.

Eddie Newton'a inanarak takımın başına getiren yönetimin transferlerde de Newton'un isteği doğrultusunda hareket etmesi olası bir hoca değişikliğinde de büyük soru işaretlerine sebep olur. Sezonun geri kalanında Newton'a güvenmekten başka bir çare olacağını şahsen düşünmüyorum!

Üç tane sekiz numara ile orta alanda gerekli baskıyı kuramayan ve oyun üstünlüğünü kaybeden Trabzonspor'da Abdulkadir Parmak'ın katabileceği dinamizmi Kamil Ahmet'e yıkmak oyuncuya haksızlık olur. Her ne kadar iyi niyetiyle o alanda mücadele etse de orta saha kurgusunda özellikle top çalma süresi ve topun oyuna yön verilmesi noktalarında Newton'un sıkıntı yaşayacağını düşünüyorum.

Hosseini ile Ünal Karaman zamanında denenen ve aslında başarılı olan altı numara pozisyonu için Newton'un düşünmesi gerektiğine inananlardanım. O bölgede özellikle Fenerbahçe orta sahasında Ozan'ın presleri, Sosa'nın oyun kurgusu ve Gustavo'nun oyun dengesini bozabilecek en iyi alternatif Hosseini - Baker - Flavio üçlüsü olacaktır.

Pereira'nın sakatlık sonrasında ve bu sene özelinde arka alanda bıraktığı boşlukları da göz önünde bulundurursak Serkan Asan'ın oyun içerisinde tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

İstanbul'da hücumu düşünen ve savunmaya çekilmeyen bir Trabzonspor izleyeceğimizi umut ediyorum. Zira, skoru korumakta zorluk çeken ve kalesinde hemen hemen her maç gol yeme problemini çözemeyen bir Trabzonspor'un daha maçın ilk dakikalarında büyük baskı yemesi olası bir faciayı kaçınılmaz hale getirebilir.

Newton'un oyun aklından ziyade sahaya süreceği futbolcuların mental ve fiziksel anlamda ne kadar dayanıklı olup olamayacağı bu maçın skora etki edecek baş aktörlerden biri olacak.

Tekrar diyorum, Hosseini tercihi o bölgede Edgar ve Hugo'nun da oyununda kolaylık sağlayabileceği gibi kanatlarda Abdulkadir Ömür ve Nwakaeme'nin, orta alanda Flavio ve Baker'in da varyasyonlarını çok daha başka düzeye çıkabilir.

Zira, futbolun doğrusu bunu gerektirir.