Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen'in açıklamaları şu şekilde:

O yazıyı başkası yazmış!

"Bizim söylemek istediğimiz çok net. Biz Zekeriya Alp'i futbolculuğundan tanırız. Ondan beklemediğimiz sertlikte bir yazı yayınladı. Belli ki bu ifadeler başkası tarafından yazıldı ve altına onun imzası atıldı. Belki o yazının içeriğini bile okumamıştır. Bunu bildiğimden söylemiyorum ancak bu üslup onun üslubu değil. Bu güne kadar daha ağır eleştiriler aldı ancka bunlara cevap bile vermedi. Zekeriya Alp'e gel dersiniz gelir, git dersiniz gider. Ali Koç onu Zorlu'ya çağırdı ve koşa koşa gitti. Bizim Akçaabat'ta bir tane kumcu vardır ve o kumcunun kim olduğunu herkes bilir. Akçaabat'ta tek bir kumcu var zaten. Bunu herkesin bildiği biri yaptı."

Hani devlet Trabzonspor'u koruyordu?

Bu operasyon sadece hakemler kanalıyla yapılmıyor. Dün Trabzonspor'a bu saldırıyı yapanların amaçları bugün belli oldu. Hani devlet Trabzonspor'u koruyordu? Husumet doğuran bu açıklama nasıl yapılır? Bu nasıl bir hadsizlik? Trabzonspor'un sadece Trabzon'da taraftarı yok. Ben herkes birbirine gülerek selam versin isterim. Bizi aptal yerine koymasınlar.

Zekeriya Alp'te o cesaret yok!

"Zekeriya bizi mahkemeye versin istiyorum. Böylelikle durumun pislikleri ortaya çıkacak. Onda o cesaret yok. Biz fayda veya zarar beklemiyoruz. Dürüstlük istiyoruz. 95/96 sezonunda biz evimizde Fenerbahçe'ye kaybettik ve şampiyonluğu verdik. O maçtan önce Fenerbahçe'nin can güvenliğini bahane ettiler ve stadyuma jandarma yığdılar. Biz 2 maç önce Vanspor'a evimizde kaybettik ancak TFF'ye laf etmedik. Futbol böyle bir oyun. Biz yenilebiliriz ancak sen hakem olarak sonuca müdahale etmeyeceksin. Başka kulüplerin lehine ve aleyhine hakimiyet kurmayacaksın."

Onun bu kumpaslara kafası basmaz!

"Zekeriya Alp kim? Onun bu kumpaslara kafası basmaz. Kendisini kullandırtmasın. Onun çocukları ve torunları yarın bu sokaklarda gezecek. Onlara güzel bir miras bıraksın. Bunları saymak mesele değil. Bizim tepkimizin sebebi MHK Başkanının bizi mahkemeyle tehdit etmesi. Biz sayılarla uğraşmıyoruz. Biz şampiyonluğu kaybedebiliriz. Zekeriya Alp bu açıklamasıyla bir husumet doğurdu. Şimdi onun emrindeki hakemler Trabzonspor maçlarında onun tarafında mı olacak? Onun atadığı hakemler bizim maçımızı yönetecek. Biz nasıl o hakemlere güveneceğiz. Zekeriya, çocuklarına ve torunlarına kötü miras bırakma. Sen önemli bir futbolcuydun ve senden beklenmeyen bir hata yaptın. Bu hata ömür boyu seninle gelecek. Bu demeci veren Zekeriya Alp 1 saniye bile orada durmamalı."

Galatasaray stadında şampiyonluğu kutlarız!

"Bizim artık puan kaybetme lüksümüz yok. Galatasaray maçına kadar puan kaybetmeden gidip orada kazanacağız. Şampiyonluk turumuzu Galatasaray stadında atacağız. Benim inancım o yönde. İnşallah yanılmam."

Editör: TE Bilişim