Yaklaşık 1 ay kadar önce, Trabzon’da hayata geçirilmek istenen Galatasaray Okulu projesi yetkilileri ikinci şokla karşılaştı.

Trabzonspor camiasının önemli isimlerinden Adnan Bayram’ın kardeşine ait halı sahayı “Galatasaray Futbol Okulu” kurulacağını belirtmeden kiralayan proje yetkilileri, halı saha sahibinin kardeşi Adnan Bayram tarafından bilgilendirilmesi üzerine bir şok yaşamıştı. Hayata geçirmek üzere oldukları proje askıya alan yetkililer Trabzon’da yeni bir halı saha ile anlaşma sağladı.

Yomra’da bulunan ve İsmail Hakkı Büyükkal’ın işlettiği halı saha ile anlaşma sağlayan Galatasaray Okulu projesi yetkilileri Trabzon’da böyle bir projenin hayata geçirilmesinin imkansız olduğunu ve büyük tepkilere neden olduğunu Trabzonspor Yöneticisi Engin Kara’nın yaptığı açıklamalar sonrasında tekrar görmüş oldu.

Kara, dün büyük tepki gösterdiği ve böyle bir durumun Trabzon’da yapılmasının imkansız olduğunu dile getirmesinin ardından Trabzonspor taraftarına bir söz vermişti. 

Bugün o sözünü yerine getirdiğine dair bir açıklama yayınladı;

Kara, “Tüm Trabzon ve Trabzonsporlu, aslan yürekli taraftarlarına. Dün sayfamda yayınladığım Galatasaray Futbol Okulu ile ilgili yazımda sizlere söz vermiştim ve Yomra Yavuzlar Halı Sahasının işletmesinin sahibi olan İsmail Hakkı Büyükkal ile yapmış olduğum görüşmede bu olaya göstermiş olduğu ilgi ve alaka için sonsuz teşekkürlerimi sizlerin huzurunda ona bir kere daha iletiyorum. O futbol okulu ile yapmış olduğu sözleşmeyi iptal etmiştir. İnşallah Trabzon’da ekmek yiyen, bizim çocuklarımızın futbol geleceğini Trabzon’daki amatör takımlarımızın sağlaması için elimden geleni yağacağımın sözünü bir kere daha veriyorum.” Dedi.

Trabzon’da işletmecilik yapan halı saha sahiplerini ise,” Ben sözümü tuttum. Umarım Trabzon’da bulunan halı saha sahipleri de bundan sonra böyle bir duruma zemin hazırlamaz.” Diyerek uyardı.

Olaya en büyük tepkiyi gösteren Gazeteci-Yazar Harun Çelik  karar sonrasında,” Yomra'daki Yavuzlar Halısaha'nın sahibi İsmail Hakkı Büyükkal, camiamızın bu konuda ki hassasiyeti, kararlı tutumu ve yönetici Engin Kara'nın da girişimleri sonucu, Trabzon Galatasaray Futbol Okulu olduğu iddia edilen yapıya tahsis edilecek olan tesislerini asla kullandırmayacağını, yapılan sözleşmeyi iptal ettiğini iletti... Bu gelişmeyi renktaşlarım ile paylaşmak istedim...” şeklinde bir paylaşım yaptı.

HaberTS.com / Emre Vural