Baştan sona kadar heyecanı ve temposu yüksek bir maç izledik. ilk yarı oyun daha çok ortasaha mücadelesinde geçti, iki takımın defansı rakip oyunculara geçit vermedi. Sivasspor topa ileri de basarak gol pozisyonlarına girmek istedi Trabzonspor da buna müsaade etmedi Hüseyin Türkmen çok başarılıydı, öyle toplar kesti ki çok kritik ve gol yüzdesi yüksek pozisyonlardı.  

Oyun baştan sona kadar dengeliydi ancak 70. dakikadan sonra iki takım için de üst düzey bir mücadele oldu. Sivasspor un attığı golden önce Nwakaeme nin pozisyonunda faul yoktu. Hakem Alper Ulusoy Nwakaemenin rakip oyuncuya değil topa vurduğunu göremedi verdiği faul kararının neticesinde Sivasspor'un golü geldi. Burada Trabzonsporun genç ve tecrübesiz oyuncuları itirazda bulunurken oyundan koptu adaptasyonu kaybetmenin bedelini ödediler.  Kone nin kale önünde boş kalması bu tecrübesizligin sonucudur. Golden sonra Trabzonspor kendine gelmiş gibi ani bir hücum, top kazanma ve o topu doğru kullanma sonucu Abdulkadir' in de düzgün vuruşu skoru beraberliğe taşıdı.  Bu dakikadan sonra sahada heyecan fırtınası esti.  Sivasspor un bir topu Trabzonspor'un iki topu direkten döndü.  Sivasspor kalecisi Tolgahan kritik kurtarışlar yaptı.  Belki de Trabzonspor' un galibiyetine engel oldu. Uğurcan da önemli kurtarışlar yaptı.  Kamil Ahmet en verimli karşılaşmalardan birini çıkardı. Abdulkadir parmak , Sosa nın yerinde önemli işler yaptı. Önce sağ tarafta oynayıp sonra ön libero olarak devam etti ve başarılıydı yerinde sırıtmadı. Nwakaeme yine soğukkanlı ve etkiliydi çok çalıştı sadece golü eksikti. Ekuban bu takım için biçilmiş kaftan, özveriyle mücadele ediyor. Trabzon'un çocuklarından tek farkı rengi, sezon sonu gelmeden bonservisi alınmalı.  Rodellage mücadele ediyor fakat biraz etkisizdi rakip oyuncuların markajında kalmasının da bunda etkisi oldu kendine geniş alan açamadı yada boş alan bulamadı. 

Ortaya koyulan oyun ve mücadeleye baktığımızda  karşılaşmanın hakkı beraberlikti, son 15 dakikada Trabzonspor un maçı kazanma adına daha önemli işler yaptı. 

Son iki haftada puan olarak hakemlerin kritik kararlarına takılan Trabzonspor, puan sıralaması olarak geride kalsa da oyun olarak üzerine koyarak devam ediyor. Ünal hoca kocaman bir alkışı hak ediyor bu kadar kısıtlı ve alternatifi olmayan bir kadroya rağmen bu kadar istekli arzulu ve temposu yüksek bir mücadele ortaya koydular bunu da eldeki genç  oyuncularla başardılar.  Trabzonspor öze döndükçe sahada da daha verimli oluyor.