1- İbrahim Hacıosmanoğlu ile Mustafa Akçay arasında bugün gerçekleşecek olan zirvede ilk olarak gidecek isimler masaya yatırılacak. Giray, Alanzinho gibi futbolcular ara transfer döneminde takımdan ayrılacak.

Trabzonspor’da taraftarlar, Ocak ayında gelecek yeni yıldızları merakla bekliyor. Ancak Bordo-Mavililer’de yapılacak transferler kadar, gönderilecek önemli isimler de olacak. Mustafa Akçay, bugün İbrahim Hacıosmanoğlu ile yapacağı toplantıda takımda düşünülmeyen oyuncuların listesini verecek. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan, yeni kontratı beğenmeyen ve son dönemde ilk 11’deki yerini kaybeden Giray Kaçar; yabancı kontenjanı nedeniyle ligde sadece 77 dakika oynayan Alanzinho; kadro dışı bırakılan Volkan Şen ve Batuhan Karadeniz’le yollar ayrılacak. Ayrıca Sol Bamba’ya da kulüp bulması söylendi. Yani Bordo-Mavililer açısından ara transfer dönemi, sadece ‘gelecekler’ anlamında değil, ‘gidecekler’ yönünden de bir hayli hareketli geçecek.

2- Mustafa Akçay, sol beke yerli takviye istiyor. Listenin başında Karabüksporlu İshak Doğan var. Alternatif plan ise stoper Uğur Demirok’u alıp, Aykut Demir’i sezon sonuna kadar sol tarafta oynatmak.

Yabancı kontenjanı nedeniyle Mustafa Akçay, savunmayı yerli isimlerle takviye etmek istiyor. Acil ihtiyaç sol bek. Ancak bu bölgeye yerli bir oyuncu bulmak da kolay değil. Listenin ilk sırasında Ankaragücü’nde parlayıp, çıkışını Karabükspor’da devam ettiren İshak Doğan var. Milli takıma kadar yükselen 23 yaşındaki oyuncu için Karabükspor’un kapısı çalınacak. Takası da içeren bir transfer teklifi yapılacak. Eğer İshak transferi gerçekleşmezse, alternatif plan devreye sokulacak. Akhisar Belediyespor’da iki sezondur başarılı bir performans sergileyen Uğur Demirok için çalışma başlatılacak. Mustafa Akçay, Uğur’u stoperde oynatıp, sezon sonuna kadar Aykut Demir’i sol beke kaydırarak savunmadaki sıkıntıyı çözmeye çalışacak.

3- Bordo-Mavililer, mutlaka yabancı bir golcü alacak. Ancak bunun yanı sıra bir de yerli forvet takviyesi yapılacak. Listenin başında Beşiktaşlı Mustafa Pektemek ile Gaziantepli Muhammet Demir var.

Marc Janko’nun bir türlü beklenen performansı sergileyememesi nedeniyle Fırtına’nın elinde Paulo Henrique dışında forvet yok. Emre Güral zaman zaman şans bulsa da; 3 kulvarda birden mücadele eden Trabzonspor için golcü transferi kaçınılmaz gözüküyor. Yönetimin planı, bu bölge için yıldız bir yabancıyı Bordo-Mavili takıma kazandırmak. Ancak Mustafa Akçay, mutlaka bir de yerli forvet alınmasını istiyor. Beşiktaşlı Mustafa Pektemek’le yapılan ilk görüşmede, “Gelirim” yanıtı alındı. Eğer Siyah-Beyazlılar’la da anlaşma sağlanırsa 25 yaşındaki golcü Ocak ayında Trabzonspor’a transfer olacak. Bir diğer aday ise Gaziantepsporlu Muhammet Demir. Her fırsatta, “Trabzonlu oyuncuları takıma kazandıracağız” açıklaması yapan Bordo-Mavili yönetim ve teknik heyetin bu yöndeki ilk hedefi 21 yaşındaki yıldız. Ekonomik sıkıntı yaşayan Güneydoğu ekibinin Muhammet için yeşil ışık yakması bekleniyor.
Editör: TE Bilişim