Giray Bulak TRT Spor Kanalında İşte Goool programına telefonla bağlanarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Giray Bulak yaptığı açıklamalarda, Trabzonspor'un oyuncu kaybına hazırlıklı olmadığını, kendisinin göreve geliş sebebinin de bu hazırlıkları yapmak olduğunu belirtti.  Transfere ilişkin olarak ise iki mevki için arayış içinde olduklarını, avrupanın önemli oyuncuları ile temas halinde olduklarını, ama avrupada liglerin başlamış olması nedeni ile maliyetlerin yüksek olduğunu belirtti. Giray Bulak, aslında transferin çok kolay olduğunu 10 lira isteyen takıma pazarlık yapmadan parayı verir oyuncuyu alır gelirsin ama, taraftar ve medya baskısını bilen kulüplerin 3 liralık oyuncuyu 10 liraya satmak istedikleini bu nedenle uzun sürdüğünü anlattı.

Giray Bulak, Galatasaray'ın oyuncusu Milan Baros'un önemli bir oyuncu oluğunu ama Trabzonspor'un gündeminde olmadığını belirtti.

Giray Bulak, Sol Bamba'nın Milli takımından yorgun döndüğünü, ayağında da hafif bir sıkıntısı olduğunu bu nedenle Karabükspor maçı kadrosuna alınmadığını açıkladı.

Transfer etmek istedikleri oyuncuların yabancı olduğunu, yerli oyuncuların az oluşu nedeni ile fiyatlarının çok pahalı olduğunu, yerli oyuncuların oynamayı değil parayı daha çok düşündüklerini, yedek kulübesinde oturmayı tercih ettiklerini belirten Giray Bulak, Beşiktaş ve Trabzonspor'un transfer konusunda doğru yola girdiğini, bunun meyvelerini ilerleyen yıllarda alacaklarını söyledi.

Giray Bulak, UEFA'nın ülkemize gelerek sahaları değerlendirdiğini, yeterli olup olmadıklarına baktığını, ama aynı şeyin TFF tarafından yapılmadığını, Karabük'te maç oynatmanın ciddi sakatlıklara yol açma ihtimali olduğunu söyledi.

Giray Bulak, takımdan ayrılan futbolculara ilişkin bir soruya verdiği cevapta, Trabzonspor'un futbolculara değer verdiğini, İstanbul Takımları tarafından istenmedikleri zaman aldığını, onlara değer kattığını ama aynı düşünceyi o oyuncuların göstermediğini, Trabzonspor'un iyi paralar verdiğini ama oyuncuların gitmek istediğini belirtti.

Editör: TE Bilişim