Trabzonspor ara transfer döneminde kadrosuna ilk olarak Ndiaye’yi katarken ardından Bilal Başıacıkoğlu ile de sözleşme imzaladı. Bordo-Mavililer bugün ise flaş bir transfere imza atmak üzere. 
Yeni Malatyaspor’da kiralık olarak forma giyen Brezilyalı oyuncu Guilherme’yi Trabzon’a davet eden Bordo-Mavililer oyuncuyla sağlık kontrolünün ardından sözleşme imzalaması bekleniyor. 
Malatyaspor’dan çıkış maddesine kullanılarak transfer edilecek oyuncu için sarı - kırmızılı kulüp büyük tepki gösterirken merak edilenlerden biri ise Trabzonspor’un bu oyuncuyu erteleme maçında oynatıp oynatamacağı… 
Bu duruma ise Futbol Müsabaka Talimatı açıklık getiriyor. 
 

MADDE 18 – MÜSABAKANIN ERTELENMESİNİN SONUÇLARI  (1) Erteleme müsabakalarına, yalnızca ertelenen müsabakanın oynanması gereken tarihte kulüplerde tescilli olan futbolcular katılabilir.
(2) Ertelenen müsabakanın oynanması gereken tarihte cezalı veya idari tedbirli olup da, erteleme müsabakasının oynanacağı tarihte cezası infaz edilmiş olan kişiler, erteleme müsabakasına katılabilirler. (3) Ertelenen müsabakanın, oynanması gereken tarihte müsabakaya katılmaya hakkı olan kişiler, erteleme müsabakası tarihinde cezalı veya idari tedbirli ise erteleme müsabakasına katılamazlar. 
Hatırlanacağı üzere geçen hafta oynanması gereken Malatyaspor - Trabzonspor maçı deprem dolayasıyla ertelenmişti. Guilherme, maçın oynanması gereken tarihte Malatyaspor oyuncusu olduğu için Trabzonspor ile sözleşme imzalasa dahi, bordo-mavililerin oyuncusu olmadığı için bu maçta görev alamayacak.