Geçtiğimiz hafta Ekuban'ın Trabzonspor için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu yazmıştık, Göztepe karşısında bunu bir kez daha anladık. Mevcut kadro içerisinde Ekuban ve Nwakaeme Trabzonspor un herşeyi, kolu kanadı adeta. Göztepe karşısında Lig başladığından bu yana en fazla topa hakim olma ve top kontrolünü elinde tutan bir takım izledik.

Abdullah Avcı'nın takıma birşeyler kattığı çok açık, artık gol yemeden maç tamamlayan bir takım var. İki pası peşpeşe yapamayan takım, ard arda 9 pas yaparak gol yapan, bir birilerinin ne yapacak olduğunu bilen ve güven veren oyun oynayan bir oyuncu gurubu oluştu. Abdulkadir Ömür'ün düşen performansı biraz yükselişe geçti. Takıma katkı sağlamaya başladı. Sahada ne yaptığı belli olmayan Abdulkadir den, neler yapabilecek olan Abdulkadir i görür gibi olduk. 

Djaniny bal yapmayan arı gibi ama mücadelesi alkışı hak ediyor. Ekuban'ın golünden önceki topu alışı ve ceza sahasına gidişi, attığı pas müthişdi. 

Trabzonspor bu maçtan aldığı üç puanı Uğurcan a borçlu dersek yanlış olmaz sanırım. Son dakika da net gollük kafa vuruşunu müthiş çıkardı. Bu pozisyon telafisi olmayacak olan bir dakikada yaşandı. Uğurcan bu kurtarışla hem üç puanı kurtardı hem de kalitesini bir kez daha ispat etti. 

Trabzonspor puan sıralamasında basamakları teker teker çıkmaya devam ediyor, takıma yeni katılacak oyuncuların performansları takımın ikinci dönemdeki durumunun göstergesi olacaktır.