Trabzonspor Kulübü'nde 26 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurulda başkanlığa aday olan İbrahim Hacıosmanoğlu, camianın öncelikle lidere ihtiyacı olduğunu söyledi.
Hacıosmanoğlu, İstanbul Borsa İstinye Park Restaurant'ta düzenlediği basın toplantısında, "Trabzonspor'un başkana değil, kitleleri peşinde sürükleyecek, tekrar 'Anadolu Beyi' unvanını kazandıracak, güzide Anadolu kulüplerimizi yanına alacak bir lidere ihtiyacı var" diye konuştu.
Hacıosmanoğlu, "Biz de buna talibiz. Bu anlayışla başarısız olursak iyi bir miras bırakmayacağımızın bilincindeyim. Söylemlerimizi eyleme dönüştürebileceksek Allah bize başkanlığı nasip etsin. Kalıcı başarıyı ve temiz futbolu sürdüremezsek Allah bana başkanlığı nasip etmesin" ifadelerini kullandı.

"Trabzonspor, hak yiyen değil..."
Türk futbolunun temiz olmadığını savunarak, "Kirletenler bellidir. Trabzonspor, hak yiyen değil, hakkı koruyan, bir mantık isteyen futbol ailesini de bir araya getirip, Türk futbolunu da temizlemek zorundadır. Bu anlayışı isteyen aileyi bir araya getirip futbolu temizlemeliyiz. Trabzonspor, hakkı arayan, hakkı koruyan, yemeyen ve yedirmeyen bir anlayışın öncüsü olmak zorundadır. Bunun da öncüsü olup, mücadelesini vereceğiz" diye konuştu.

"Trabzonspor başkanlığı önemli koltuktur"
Trabzonspor başkanlığının önemli bir koltuk olduğunu belirten İbrahim Hacıosmanoğlu, şöyle konuştu: "Kulübe yakışan insanların orada olması lazım. Her aklına gelenin aday olabileceği bir koltuk değildir. Daha önce aday olduğum kongrede kaybetmemize rağmen aldığımız oy ve ondan sonraki süreçte kulübü temsil etmek için elimizden geleni yaptık. Duruşumuzla birçok paydaşın gönlünde yer ettik. Söylemimizle kabul görürsek Trabzonspor'a ve Türk futboluna temiz bir futbol adına hizmet etmeye çalışacağız. Trabzonspor başkanlık makamına aday olurken, ona layık bir şekilde temsil edilmesi lazım. Seçilirsek duruşumuzu bozmadan hizmet edeceğiz. Seçilemezsek bundan sonra Trabzonspor sevdalısı olarak yolumuza devam edeceğiz."

"Yeniden yapılanmaya ihtiyaç var"
Başkan adayı Hacıosmanoğlu, kulüpte yeniden yapılanmaya ihtiyaç olduğunu dile getirdi.
Kalıcı başarılar yakalamak için profesyonel yapının oluşturulması gerektiğini anlatan Hacıosmanoğlu, "Trabzonspor forması her zaman şampiyonluğa oynamalıdır. Kalıcı başarı için altyapı çalışması olmalı. Altyapıyla ilgili projemiz hazır. Trabzonlulardan oluşan iskelete ihtiyaç var. Sportif ve idari işleri profesyonellere bırakmamız gerekiyor. Yöneticilerin sportif ve idari işlerin dışında olması gerekiyor. Onay makamı olmak zorundadır. Kim başkan olursa olsun aynı mantalite ile hareket etmek zorundadır" diye konuştu.
Sportif direktör olarak Fatih Tekke'nin ismini daha önce açıklayan başkan adayı Hacıosmanoğlu, Tekke'nin Trabzonspor'un haklarını koruyabilecek biri olduğunu ifade etti.