Anadolu Adalet Sarayı 8. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, müşteki Aziz Yıldırım katılmazken, tutuksuz yargılanan sanık İbrahim Hacıosmanoğlu ile taraf avukatları hazır bulundu.

Aziz Yıldırım'ın kendisine "3. sınıf mafya", "camiasının yüz karası" ve alay etmek maksadıyla "nezih kişi" gibi sözlerle hakaret ettiğini kaydeden Hacıosmanoğlu, "Gerek bunların etkisi gerekse Trabzonspor ve futbolcuların emeğinin ve haklarının çalınmış olması, bunun mahkeme tarafından da saptanmış olması nedeniyle 'emek hırsızı' dedim. Ayrıca ben vatanın bir evladı olarak 18 ay askerliğimi yaptım. Aziz Yıldırım sahte çürük raporu ile askerlik yapmadı. Bu nedenle 'asker kaçağı' dedim" şeklinde konuştu. 

"5 kuruşluk tazminat davası" 
Hacıosmanoğlu'nun avukatı Fuat Göktaş, müvekkilinin Trabzonspor Kulübü Başkanı olduğunu, kulübünün ve futbolcuların emeğini savunduğunu dile getirdi. 

Müşteki Aziz Yıldırım'ın kulübünün "şike" yaptığına dair mahkeme kararı bulunduğunu savunan Göktaş, şunları söyledi:
"Bu konudaki yasal süreç devam etmektedir. Türk Dil Kurumu'nun sözlüğünde emeğin çalınması tabiri açıklanmış olup, müvekkilimin buradaki hedefi şahıs değildir. Sahada şike yapılması bir tarafın emeğinin çalınmasıdır. Ayrıca müştekinin cezaevinde olduğu süreçte çıkan bedelli askerlik yasasından yararlandığı ortadadır. Bu durum zımnen asker kaçağı olduğunun kabülü anlamına gelir. Buna ilişkin gazete haberini ve internet ortamından edindiğimiz askerlik durum belge suretini sunuyoruz. Ayrıca Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinde Haziran ve Temmuz 2013'te müvekkilim aleyhine yapılan hakaret içerikli açıklamaları sunuyorum. Ayrıca Aziz Yıldırım hakkında 5 kuruşluk tazminat davası açtık."

"Biz de 1 kuruşluk dava açacağız"
Yıldırım'ın avukatı Abdurrahim Erol, savunma içeriklerini kabul etmediğini belirterek, müvekkilinin asker kaçağı olmadığını ve buna ilişkin bir dava bulunmadığını dile getirdi.

Hacıosmanoğlu'nun sarfettiği "emek hırsızı" sözünün hakaret olduğunu kaydeden Erol, "Bu söz ayrıca sürmekte olan yargısal süreci etkilemeye dönük bir sözdür. Ayrıca 5 kuruşluk bir dava açıldığı söylendi. Bize henüz bir tebligat gelmedi. Ama geldiği zaman biz de 1 kuruşluk dava açacağız" dedi.

Bunun üzerine Hacıosmanoğlu'nun avukatı Göktaş da, "1 kuruş yok ki piyasada biz bunu ödeyemeyiz" ifadelerini kullandı.

"Burayı trübüne çevirmeyin"
Mahkeme Hakimi Köse, taraf avukatlarını, sözlü tartışma yapmamaları ve mahkeme disiplinine uymaları konusunda uyararak, "Burayı tribüne çevirmeyin" dedi.

Köse, taraf avukatlarına delil ve savunmalarını yapmaları için süre vererek, duruşmayı erteledi.

Öte yandan Hakim Köse duruşmanın ardından Hacıosmanoğlu'na yönelik "Umarım bundan sonra birbirinize karşılıklı sözleriniz keskinleşmez" dedi. Hacosmanoğlu da "Sözlerimin arkasındayım. Cezası neyse çekeriz" diye konuştu. 

İddianameden
Anadolu Cumhuriyet Başavcılığınca hazırlanan iddianamede, Hacıosmanoğlu'nun, 19 Temmuz'da düzenlenen Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısı ile 14 Haziran'da bir televizyon programında, hakaret suçunu işlediği anlatılıyor. 

İddianamede, Hacıosmanoğlu'nun, Yıldırım hakkında "Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım ceza alacak", "emek hırsızı", "asker kaçağı" şeklinde cümleler sarf ettiği aktarılarak, Hacıosmanoğlu'nun "basın yoluyla hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle 5 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.