Trabzonspor Olağan Genel Kurulu bugün Hayri Gür Spor Salonunda yapıldı. Olağan Genel Kurulda ise dikkat çeken konuşmalardan birini de Trabzonspor eski avukatlarından Nusret Yılmaz yaptı. 

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun kendisi ile ilgili bir ulusal tv kanalında “Görevden aldık” dediğini kaydeden Yılmaz, “Trabzonspor kulübü başkanı konuşmaz icraat yapar dedi. Seçim konuşmasında biz konuşmayacağız, yönetim kurulu çok değerli arkadaşlarımız var. Padişah gibi oturmayacağız. Bu camianın bütün paydaşlarını bir araya getireceğiz. Sayın Başkan kanal kanal dolaşıyor mu.?  Hangi yöneticiler konuşuyor? Avrupa’da başarılar kazanırken bu salonda bunu gösteriyor. Birlik ve bütünlüğü sağladık mı?” diye sordu. 

İstifa süreci ile ilgili ise Yılmaz şunları söyledi: 

“Ben hasbel kadar bu sürecin içerisinde bulunmuş bir arkadaşınızım. Trabzonluyum. Trabzonsporluyum. Trabzonsporlu olmaktan gurur duyuyorum. Bu kulübün haklarını savunmak adına, bir görev atlettim. Asla ve asla şahsileştirme cihetine gitmedim. 

Ben birey olarak hizmet ettim. Bu yolu sayın kulüp başkanımla beraber yürüyemeyeceğimiz noktasında kendisine nezaket çerçevesinde bir görüşme yaptım. Kendisi çok olgun bir şekilde benim talebimi karşıladı. Ve en sonunda istifa talebimi kabul etti. Bu istifa talebim üzerine sayın başkan bir ulusal kanala çıkarak “İstifa talebine” ne kadar alerjisi olduğunu gösterdi. 

Bunu göstermek istemezdim. Sayın yöneticilerimiz sayın başkanımıza da iletir misiniz?. Bu benim istifa dilekçemdir. Bu da sayın genel müdürün havalesidir. İnsanlar görevine son verilebilir, istifa da edebilir. Ama bir markanın kulüp başkanının Trabzonspor gibi bir kulüp başkanının televizyon ekranlarına çıkarak istifa eden avukatıyla ilgili olarak onu görevden aldık sözlerini kendi anlayışına bağlıyorum” 
Editör: TE Bilişim