Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu hakkında, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a 'basın yoluyla hakaret' ettiği gerekçesiyle 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

MAÇ SONRASI YAŞANAN OLAYLAR

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında geçtiğimiz Ekim ayında Kadıköy'de oynanan maç sonrasında kamuoyunda da gündeme gelen olaylar yaşandığı ve olaylar sonrası Trabzonspor Kulübü'nün resmi internet sitesinde olaylara ilişkin açıklamalar yapıldığı belirtildi.

“ONUR ŞEREF VE SAYGINLIĞI RENCİDE EDİCİ"

Söz konusu basın açıklamasında Hacıosmanoğlu'nun Yıldırım'a yönelik sarf ettiği "O sözün" “ahlaksız" anlamına gelebileceği belirtilen iddianamede, kullanılan sözün müşteki Aziz Yıldırım'ın onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte olduğu kaydedildi. İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu hakkında Aziz Yıldırım'a karşı 'basın yoluyla hakaret' ettiği gerekçesiyle 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep edildi.

DİĞER YÖNETİCİLER HAKKINDA KOVUŞTURMAYA YER YOK

Yıldırım'ın avukatı tarafından geçtiğimiz Ekim ayında Trabzonspor Kulübü'nün resmi internet sitesinden yaptığı açıklama nedeniyle, kulüp başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun da aralarında bulunduğu tüm kulüp yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Suç duyurusunun ardından başlatılan soruşturma kapsamında ifade veren Hacıosmanoğlu, açıklamanın kulüp başkanı olarak siteye kendisi tarafından konulduğu ve diğer yöneticilerin yazının konulmasında bilgi ve rızalarının bulunmadığını kaydetti. Resmi açıklama nedeniyle cezai sorumluluğun kendisinde olduğunu belirten Hacıosmanoğlu hakkında iddianame hazırlanırken, diğer yöneticiler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi.