Hacıosmanoğlu, burada yaptığı konuşmada, kendisinin de bordo-mavili kulüpte görev aldığı 2006-2008 yılları arasında yönetici arkadaşları Faruk Kanca ve Aydın Pişiren'in projeyi ortaya çıkardığını belirterek, "Bu proje çıktığında hayal diye adlandırılmıştı ama insanlar hayal kurmadıktan sonra gerçekleri yaşayamazlar. Sonrasında Trabzonspor'umuzun dahi içinden çıkıp yetiştirdiği birçok değeri, destek olacakları yerine projeye hayal proje adını koymuştu" dedi.

Gelinen bu noktada stadın geç başladığı yönünde eleştirileri olduğunu söyleyen Hacıosmanoğlu, "Ama biz bunu kendimize sormalıyız. Gecikmesinin nedeni bu şehirde Trabzonspor'un böyle bir tesise kavuşmasına engel olma adına mahkeme kapılarına gitmeleridir ama bugün sonuçta temel atma törenini yapıyoruz. Bu projenin bir sürü arka planında emekçiler vardır ama Türkiye'nin dört bir köşesini spor tesisleriyle donatan sayın Başbakanımıza hem camiam hem şahsım adına şükranlarımı sunuyorum"  diye konuştu.

Hacıosmanoğlu, Trabzonspor'un geçmişteki başarılarına değinerek, "Trabzonspor o günkü şartlarda Anadolu devrimini yapıp Anadolu beyi ünvanını aldı. Ben inanıyorum ki bu tesislere kavuştuktan sonra da Avrupa'da Türk devrimini aynı inançla gerçekleştirecektir. Onun için tekrar sayın Başbakanımıza Trabzonspor'umuza böyle bir tesis kazandırdığı için hem teşekkür ediyor hem şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

-"Trabzonspor'a siyaset sokmayan tek başkanım"
Hacıosmanoğlu, Trabzonspor'a siyaset soktuğu yönünde eleştiriler aldığını dile getirerek, "Trabzonspor tarihine baktığımızda Trabzonspor'a siyaset sokmayan tek başkanım. Trabzonspor'un ismini kullanıp Trabzonspor'a hizmet ederek kendilerine makam mevki edinen insanlar vardır" dedi.

"Biz siyaset adamı değil, spor adamıyız" ifadelesini kullanan Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:
"Ama benim yaptığım tek şey var yakın tarihimizin en büyük lideri dediğimiz Sayın Başbakanımızın 10 yılda bu ülkede yaptıklarını bir millet olarak ben görüyorum. Spor adamı konuşmaz diyorlar ama spor adamı konuşur, spor adamı ihale peşinde koşmaz, kulübünü kendi menfaati için kullanmaz. Bu ülkede hizmet eden bir lider varsa onun için spor adamı da konuşur, çünkü konuşmamız lazım.  Ben bir vatandaş olarak bakıyorum 10 yılda  bu ülkenin nereden nereye geldiğini görüyorum ama biz yurt dışında çıkarken kapılarda hangi itibarle karşılaşıyorduk şimdi neyle karşılaşıyoruz, çıkanlar bunu çok iyi bilir."

-"Ülkemizin güçlenmesini istemeyenler var"
Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen, dünyayı ahtapot gibi yöneten insanların ve onların da ülke içerisinde uzantılarının olduğunu savunan Hacıosmanoğlu, şunları söyledi:
"Onlar Türkiye'nin güçlü ülke olmasını hiçbir zaman istemez. Çünkü biz el açan ülkeydik ama 10 yıldır kucak açan ülke olma yolunda hızla ilerliyoruz.  Biz 1 milyar dolar para almak için dünyayı sömüren insanların karşısında el pençe duran başbakanları unutmadık ama bugün geldiğimiz noktada, ekonomiden sorumlu bakan değilim ama onun 2-3 katını karşılıksız bağış yapıyoruz mazlum insanlara. Bunu gören dünyada aktörler ve onların bu ülkenin içindeki uzantıları el açan ülke olma yolundan kucak açan ülke yolunda hızlı adımlarla giden bir Türkiye'nin böyle devam etmesini istemezler, çünkü biz 600 sene dünyayada hükmetmiş bir milletin torunuyuz." 

Bu hızla devam edilmesi halinde Türkiye'de planları olanların planlarının bozulacağını belirten Hacıosmanoğlu, "Onun için hem bu ülke hem de sayın Başbakanımız üzerine oyunlar oynanıyor. Ben de spor adamıyım ama milletin parçasıyım. Bu milletin bir parçası olarak bu ülkeyi bu noktaya getiren sayın Başbakanımıza minnet duyuyorum. Bundan kim gocunursa gocunsun ben gocunmuyorum. Bugün bunu yapıyorum yarın da  yapacağım" dedi.

Hacıosmanoğlu, taraftarların tezahüratlarla şampiyonluk istemesinin ardından da "Yavaş yavaş cenab-ı Allah onu da nasip edecek. Ben bu stadın Anadolu devrimi yapan Trabzonspor'un böylesine görkemli tesislerde alt yapısını kurup Avrupa'da Türk futbolu adına devrim yapmasını temenni ediyorum. Stadın camia ve Türk futboluna hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim