Trabzonspor Kulübü Eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, bordo-mavililerin gündemini yorumladı. Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayın konuğu olan Hayrettin Hacısalihoğlu, kulüplerin mali yapıları hakkında dikkat çeken sözler sarf etti. Hacısalihoğlu’nun Trabzonspor gündemine ilişkin yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Hayrettin Hacısalihoğlu: "3-1'lik galibiyeti beklemiyordum"

Trabzonspor’un geçen yıl ve bu sezonki kadrosuna baktığımızda bordo-mavililerin avantajlı olduğunu düşünmüştüm. Ama AEK deplasmanından 3-1 gibi bir avantajlı skor beklemiyordum. Çok iyi bir netice alındı. Maç boyunca oyunun tamamen kontrolü Trabzonspor’daydı. 1-0 mağlupken de 3-1 öndeyken de Trabzonspor iyi oynadı.

Sosa'ya yönelik eleştiriler üzerine...

Jose Sosa iyi bir oyun ortaya koydu. Tabi ki Sosa gibi oyuncuların penaltı kaçırmaması lazım. Top direğe vurup girse çok iyi penaltı attığı konuşulacaktı. Futbolda böyle şeyler oluyor. Her zaman beklenen olmuyor. Trabzonspor iyi bir galibiyetle ayrıldı. Rövanştaki maçın çok daha kolay olacağını düşünüyorum.

Sturridge için verilen imza parası hakkında ne diyor?

Yönetim Sturridge transferinde tepkiyi azaltmak için ödemeyi böyle açıklamış olabilir. Ama imza parası artık futbolun içine girmiş bir hadisedir. Menajerlerin durumu gibi. Menajere para verilir mi deniliyordu. Menajerler de paydaşlardan biri. Futbolda var. İmza parasını da öyle değerlendirmek gerek. Bonservisi elinde olan, popüler olan futbolcular imza parası çıkarıyor karşınıza. Dünya futbolunda da bu var.

"Daha bir futbolcuyla imzalamadan öteki transfer için yarış başlıyor"

Sadece Trabzonspor’un değil, tüm kulüplerin ekonomik dar boğazda bu tarz transferler nasıl yapılıyor? Bunun tartışılması gerek. Büyük fotoğrafa bakmak gerek. Messi, Ronaldo da çok iyi futbolcu. Demek istediğim, ödeme güçlüğü yaşayacaksanız o oyuncu size faydalı değil demektir. Bence öyle bakmak gerek. Transfer konusunda dikkat etmek lazım. Daha bir futbolcuyla imzalamadan öteki transfer için yarış başlıyor. Trabzonspor’un felaketiyle ilgili ilk haberi vermek de basın mensupları açısından bence önemli olmamalı. Basın mensupları da transfer için baskı oluşturmamalı.

Hayrettin Hacısalihoğlu: "Borçlar silinmedi, yapılandırıldı"

Trabzonspor’da daha önce çok futbolcu transferi yapıldı. Her biri yıldız olarak alınan, giderken tek başına ayrılan, haber bile olmayan futbolcular oldu. Türk futbolunda bu var. Bu tarz şeylerden ders almak gerek. Borç artmışken yeni transferler peşinde olmamak gerek. Ayrıca Türkiye’de hiçbir kulübün borcu silinmedi. Yapılandırıldı! Bunu da göz ardı etmemek gerekiyor.

"Trabzonspor’un yıllık gelirleri, yıllık kredi faizlerini karşılamıyor"

Mali düzenlemeler sonrası 2 yıl düğün-bayram yapılacak. Pekiyi ya sonra? Türk futbolunun değeri böyle mi artacak? Naklen yayın, sponsorluk gibi bir gelir artırıcı etki var mı? Yok. Trabzonspor’un yıllık gelirleri, yıllık kredi faizlerini karşılamıyor. Ödemeler neyle yapılacak? Kredinin faizini bile karşılayamayacak durumdayken, transferler coşkuyla karşılanıyor. Taraftar böyle istiyor, yönetenler de öyle karar veriyor. Diyecek bir şey kalmıyor.

Editör: TE Bilişim