Galatasaray maçına ilişkin önemli açıklamalar yapan Uzunay, maçın hakemi Ali Palabıyık ile ilgili yöneltilen soruya ‘Hakem tecrübesizliğinin kurbanı oldu.’ ifadelerinin kullandı.

Penaltımız verilmedi

Bizim için önemli bir mücadeleydi Galatasaray maçı. Ligin ilk devresinde önemli bir galibiyet almıştık. Üstün bir futbolla kazanmıştık ve aynı sonucu almak için sahaya çıktık.
Ligdeki sıralama bizim açımızdan çok önemli değil. Maçın ilk yarısında verilmeyen bir penaltımız vardı. Penaltımız verilseydi daha farklı bir sonuç görebilirdik.
İkinci yarı Galatasaray üstün gibi görünse de oyuncu değişiklikleri bize avantaj sağladı ve maçı kazandık. Moral ve motivasyonumuz açısından önemli bir galibiyet oldu.
Kalan tüm maçlarımızı kazanıp sıralamada en üst basamakta bitirmek istiyoruz.

Burak ve Muslera’ya yakışmadı

Galatasaray ile olan dostluğumuzdan dolayı maçtan önce söylentiler çıktı.Bunlar tabi ki bizleri üzdü. Trabzonspor rakibi kim olursa olsun kazanmak için sahaya çıkar.
Galatasaray yönetimini maçtan önce ağırladık, sohbet ettik, yemek yedik ve karşılıklı hediyeler verdik birbirimize. Bu atmosferde maça çıktık.
Fakat istenmeyen olaylar oldu. Burak Yılmaz’ın maçtaki hareketi istenmeyen bir olaydı. Burak bu kulübün ekmeğini yemiş ve yıldız olmuş bir futbolcu.
Ona yakıştıramadık bu hareketi. Maç sonunda ki  Muslera’nın yerde yatan futbolcumuza yaptığı hareket ortamı gerdi. İki olay oynanan futbola yakışmadı. Maçı hak eden kazandı.

Hakem isteseydi olayları önlerdi

Maçın hakemi olaylara erken müdahale edemedi. Bazı kararları maçın sonuna etki etti. Zamansız düdükler çaldı. Telles’in elle oynamasına penaltı vermedi.
Atmosferin ve önemin yüksek olduğu bir maçtı. Hakem tecrübesizliğinin kurbanı oldu. İsteseydi maçın sonunda yaşanan olayları engelleyebilirdi. Ama bunu başaramadı.