Trabzonspor Abdullah Avcı’nın göreve geldikten sonra söylediği gibi önce savunma bloğunu düzeltirken zaman geçtikçe oyununu hücum organizasyonlarını geliştiren bir yapı üzerine inşa etti. Maça son haftalarda çıktığı düzenini bozmadan çıkan Trabzonspor oyuna da etkili başlayan taraf oldu. Ekuban ve Nwakaeme ile kanatları zorlayan takım halinde rakibe baskı yapan rakibini yarı alanına sıkıştıran etkili bir futbol ortaya koydu. Haken Ekuban’ın şutunda rakibin eline çarpan topa VAR’a dahi gitmezken bu kararıyla büyük tepki çekti. İlk yarı süresince Başakşehir’i çıkarmayan topa sahip olan fakat Serkan ve Marlon’dan gerekli katkıyı tam olarak alamayan Trabzonspor’da Hugo defansta yaptığı başarılı müdahelerle rakip atakları başlamadan bitirirken isabetli ve düzgün paslarıyla da takımının ataklarını başlatan futbolcu oldu. Berat daha ikinci maçında etkili oyununu devam ettirdi. Ayağının düzgün olması ve defansif açıdan da iyi görüntüsüyle Trabzonspor’a uzun yıllar hizmet edecek bir futbolcu olacağını gösterdi.

Trabzonspor ikinci yarıda rakibine pozisyon vermeden tıpkı ilk yarıda olduğu gibi oyunu rakip alana yıkan ve topa sahip olan taraftı. Flavio’nun önde etkili olamadığı fakat Nwakaeme, Ekuban, Djaniny’nin hareketli oyunları sayesinde golü bulan taraf Trabzonspor oldu. Başakşehir defansındaki anlaşmazlığı iyi değerlendiren Djaniny son haftalardaki golcü özelliğini devam ettirdi. Maç süresince Trabzonspor’a karşı tek bir pozisyonu dahi olmayan Başakşehir, hakemin VAR’a giderek verdiği penaltı ile beraberliği sağladı. İlk yarıda aynı posizyonda VAR’a dahi gidemeyen hakem bu kararıyla çifte standardını bir kez daha göstermiş oldu.

Oyunun devamında üstün oyunu devam ettiren Trabzonspor ofansif anlamda kapasitesinin tamamını kullanarak Başakşehir’e top göstermedi. Dakikalar 85’i gösterdiğinde Djaniny’nin omuz omuza mücadelede rakibinden topu sökerek aldığı ve takımını kontra atağa kaldırdığı pozisyonda Trabzonspor golü bulan taraf oldu. Böylelikle maçın iyilerinden Ekuban güzel oyununu golle taçlandırmış oldu. Başakşehir takımımın yoğun itirazları Trabzonspor’un golünü engellemeye yetmedi. İlerleyen dakikalarda Başakşehir yedek kulübesinin hazımsız tepkisi Trabzonspor’da Egemen’in haklı isyanına dönüştü.

Abdullah Avcı’nın Trabzonspor’a onunda Trabzonspor’a çok iyi geldiğini ortaya konan futbol ve oyuncuların terinin son damlasına kadar ortaya koyduğu mücadele ile görmek mümkün. Teknik ve taktiğin dışında çok koşan, rakibe baskı yapan, kupa maçlarına farklı bir konsantrasyonla çıkan Trabzonspor Abdullah Avcı’ya ilk kupasını kazandırmış oldu. Günün sonunda maçı hak ederek kazanan hakemi de yenen Trabzonspor müzesine bir kupa daha katmış oldu.

Maçın Adamı: Djaniny