Hami Mandıralı şunları söyledi;

"Trabzonspor açısından zor maç. Takım bir çıkış arıyor, Fener’i yenmenin motivasyonuyla sezonu bile kurtarabilir. Eleştireni var ama Tolunay Kafkas’ı yermenin anlamı yok. Elindeki kadro bu kadar. Sihirbazlık beklememek lâzım.

Fenerbahçe kazanmak için elinden geleni yapacak. Taraftarla oynamazlarsa bir terslik olacağını sanmıyorum. Hiçbir maçta gerilim olsun istemeyiz sonuçta. Ama kuruluşumuzdan bu yana tansiyon hep yüksek olmuş. Sorumluluklarımızı biraz yerine getirmemiz gerekiyor. Tahrik edici olmamak lâzım.
 
95-96 sezonundaki maçta Aykut Kocaman “Arkadaşlarımız üzülürken ben çok sevinemiyorum” dediğinde başına belâ olmuştu. Tepkiler yönetim bazındaydı o zaman. Ama gerilim sebebiyle oluyor bunlar. Geçen Volkan’la konuştuğumda da bir ağabeyi olarak rica etmiştim, “Ortam gerilmesin” diye. Zaten Avni Aker’de geçen sezon Gökhan Gönül alkışlandı, Alex alkışlandı.
 
96’daki maçta Rüştü çıkarılmayacak topları çıkardı. Onlara pozisyon denmez tabii. Ben çok uzaktan sert vuruyordum, biliyorsunuz. Ama Rüştü çıkarılmayacak topları çıkardı… Bu maçta da kaleciler etkili olacak. İki takımın da kalecisi iyi.
 
YURTDIŞINDA DERBİ TRABZON’DA MORAL

Schalke-Dortmund maçlarında oynadım. Almanya’da böyle bir gerilim yok. Maç bitiyor, kol kola giriyorlar. Bu kültüre bizim de ulaşmamız lazım.
 
Trabzon’da üzülüyor insanlar tabii ki. Kötü bir sonuçta şehre inmezdik ama insek ne olurdu? Hiçbir şey olmazdı. Taraftar canını dişine takanı, formanın hakkını vereni biliyor.
 
Totemim yok, önce çalışıp iyi olacaksınız. Sonrası Allah’a kalmış"