Richard Hamsik, “Oğluma çok teklif vardı. Ancak Trabzonspor EURO 2020 öncesi hızlı davrandı. Takımı Marek’in etrafında inşa edip, şampiyonluk istiyorlardı. Başkan ve hoca birçok kez arayarak, ikna etti” dedi.

Trabzonspor yaz döneminde 4 yabancı ismi renklerine bağlarken, en flaş hamle tartışmasız ki Marek Hamsik’le geldi... Slovak yıldıza EURO 2020 öncesi 2 yıllık imza attıran Bordo Mavililer, orta alanına büyük güç kattı. Slovakya basınına konuşan Marek Hamsik’in babası, transfer sürecini anlattı. Richard Hamsik, “Schalke 04 ve Katar kulüpleri başta olmak üzere oğluma çok teklif vardı. Ancak genel olarak Avrupa Şampiyonası’nı beklemek istediler. Trabzonspor ise turnuva öncesi bu işi bitirmeyi hedefledi. Kulübün başkanı ve hocası birçok kez arayarak, ne kadar istekli olduklarını gösterdiler. Marek de bu durumdan çok memnun kaldı” dedi.

‘Güzel teklif sundular’

33 yaşındaki yıldızın babası şöyle devam etti: “Takımı Marek’in etrafında inşa edip, şampiyonluk için savaşmak istiyorlardı. Öncesinde zaten güzel bir teklif sundular. Ve süreç hızlı şekilde ilerledi. Önümüzdeki sezon Marek liderlik görevini üstlenecek” 

Editör: TE Bilişim