HaberTS ekibi olarak her hafta gerçekleştireceğimiz röportajlar köşesinde bu hafta Trabzonspor taraftarının büyük beklentileri olan ama sakatlıklar nedeniyle hayallerini erteleyen Hamza İpekçi'yi konuk aldık.Trabzonspor altyapısında forma giydiği dönem Liseler Arası Dünya Kupası şampiyonu olan 21 yaşındaki Hamza futbol kariyerini 3.lig 2.grup Adıyamanspor 1954 takımında sürdürüyor.

Trabzonspor altyapısında forma giydiğim dönem Erdoğdu Lisesi ile Dünya şampiyonu oldum.Genç yaşta benim için harika bir deneyim oldu.Bizim oynadığım dönem takımda çok iyi bir arkadaşlık ortamı vardı.Dostluklar çok ön planlaydı aslında biz takım değil gerçekten aile gibiydik.Başarının sırrı da buydu.

Yusuf Yazıcı gerçekten çok iyi bir insan çok iyi bir futbolcu ve çok iyi bir profesyonel.Biz her zaman söylüyorduk.Yusuf oynamadığı zamanlarda bile kendisini hazır tutan biriydi.Sürekli çalışırdı.İdmanlardan sonra şut çalışmaları yapardı o gerçekten çok özel bir oyuncu ve altyapı için artık sembol bir isim.

Trabzonspor'da şansız sakatlık yaşadıktan sonra İstanbulspor bana projelerinden ve yapılanmasından bahsetti.Orada gidip oynama ihtiyacım olduğunu düşündüm.Sadi Tekelioğlu başlarda transfer olmama sıcak bakmadı fakat sonrasında bana çok destek oldu.

Trabzonspor formasını tekrar giymek hayallerimin ilk sırasında yer alıyor.Çok çalışarak Trabzonspor'a geri döneceğime inanıyorum.

Yine her şey güzel gitmeye başlamışken talihsiz bir sakatlık yaşadım.Tam oynamaya başlamıştım böyle bir şey yaşadık ama Allah'a çok şükür şimdi iyiyim ve her şey yolunda.

Aslında Dünya kupası sonrası Trabzonspor ile devam etmemek benim kararımdı.Ayrılmak gerekiyordu gidip oynayıp daha güçlü dönmek istedim.Sakatlıklar şimdilik buna izin vermedi ama o formayı daha güçlü bir şekilde dönüp alabileceğime inanıyorum.

Trabzonspor altyapısının Türkiye'de zaten en iyi oyunculara sahip olduğunu söyleyebilirim.Trabzonspor altyapısında oynayan arkadaşlarıma,kardeşlerime önerim onların çok çalışmaları gerektiğidir.Onlar herkesten daha fazla çalışmaları gerektiğini bilmeliler.Herkesten daha fazla çalışsınlar ve bir adım önde olsunlar.

Saha dışında kitap okumayı ve playstation oynamayı severim.Genelde arkadaşlarım ile zaman geçirmeyi tercih ediyorum.

Geriye baktığımda öyle fazla pişmanlığım yok böyle olması gerekiyormuş ve olmuş ama Trabzon'da kalmayı tercih edebilirdim bunu söylebilirim.

www.haberts.com/ Çağrı AKTAŞ

Editör: TE Bilişim