AEK karşısında formda bir Trabzonspor izledik. Skor sevindiriciydi. Önceki yazımda Fırtına’nın daha güçlü bir ekip olduğunu ve  maçı kazanan taraf olacağını belirtmiştim. Her şey de düşündüğüm gibi kolay oldu. Rövanşta farklı olmaz, yine kazanan Trabzonspor olur ve turu geçer.

Karadeniz ekibi AEK karşısında takım olarak iyi idi ve sıkı mücadelesini skora yansıtmayı başardı.

Bu karşılaşmayla ilgili üç ayrıntıyı notlarıma aldım. İlki penaltıcı.. Belli ki SOSA bu işi beceremiyor,  önceki maçlar da kaçırdıkları onda stres yapmış, ısrar etmemekte fayda var.

 İkincisi ise kaleci Uğurcan .. Pozisyon alırken önünü boşaltmıyor. Yediği golde topu göremediği için çelemedi.

Son notum da adam paylaşımı üzerine..  Rakip ayağa oynayarak  orta sahayı rahat geçti ve adam paylaşımı yapmayan Trabzonspor’un kalesine bir o kadar da rahat indi fakat skoru değiştirecek golü bulamadı çünkü yeteneksizlerdi, zaten maçın ikinci yarısında yorgun düştükleri için gününde olan Trabzonspor forvetine engel olamadılar. 

Özellikle son notuma vurgu yapmak istiyorum  çünkü her takım AEK gibi zayıf olmayabilir.

Lige dönecek olursam, bu hafta rakip Trabzonspor’un her zaman ciddiye alması gerektiği Yeni Malatyaspor.  Sergen’in çalıştırdığı tüm takımlar Fırtına’ya bilenmiştir fakat yaptığı açıklamada onu tedirgin gördüm. Olması da gerekir zira Trabzonspor ciddiye değil çok ciddiye alınması gereken bir ekip.

Malatya takımı bu maçta dörtlü savunmasının önünü diri tutarak ayağa pas ile Trabzonspor’un kalesine inmeye çalışacaktır. Şayet şans golünü bulursa bordo  mavili forvetlerin başına iki adam dikerek oyuna devam edecektir.  Bu nedenle Trabzonspor’un Malatyaspor’a orta sahada kolay pas yaptırmaması lazım.

En büyük endişem ise Trabzonsporlu futbolcuların yorgun düşmüş olması. Kasımpaşa müsabakasında haftada iki maçı kaldıramadığını gördük yoksa Fırtına bu kadrosuyla İstanbul ekibini alabora ederdi.

Umarım bu hafta da aynı sendromu yaşamadan gerçek futbolunu sahaya yansıtarak oynar zira Avrupa uğruna ligi boşlamak doğru olmaz çünkü Trabzonspor’un öncelikli hedefi her zaman şampiyonluk olmuştur ve bunu özellikle bu sezon başaracak güce de sahip.