Yener, "Olaya etik yönünden baktığınızda bunu tasvip etmek, çok doğru karşılamak mümkün değil. Şu anda dünyada herhalde demokrasi ile yönetilen hiçbir ülkede mahkeme kararlarının uygulanmaması diye bir şey söz konusu olamaz" ifadesini kullandı.

Hasan Yener, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Sivasspor maçının Trabzonspor için çıkış maçı olacağını ifade eden Yener, "Milli maç nedeniyle eksiklerle çalışıyoruz. Ama yine de çalışmaya devam ediyoruz. İyi de çalışıyoruz. Çalışmaların sonucunu önümüzdeki maçlarda alacağımıza yürekten inanıyoruz. Çıkışımız Sivasspor maçı ile başlayacaktır. Özellikle geçen hafta 1461 Trabzon ile oynadığımız maçta da futbolcularımızın isteği ve arzusu, tüm izleyicileri ve bizi mutlu etti. Bu hafta Avni Aker'de özellikle de bayan taraftarlarımızın desteği ile iyi bir futbol ve güzel bir skorla 3 puanı alacağımıza inanıyorum. Bu maç Trabzonspor'un çıkış maçı olacak" dedi.
 
BAŞKAN İLE HOCA ARASINDA HİÇ SORUN OLMADI
 
Trabzonspor'da Başkan Sadri Şener ile Teknik Direktör Şenol Güneş'in arasında gerilim ortamı yaratılmaya çalışıldığını da ileri süren Yener, "Başkanın, yönetimin ve hocanın arasında bugüne kadar hiçbir sorun olmadı. Bundan sonra da olması mümkün değil. Şenol hoca profesyonel bir hoca gibi değil. Bizim gibi yönetici. Trabzonspor'un bugünlere gelmesinde emeği olan, Trabzonspor'un bir yerlere taşınmasında en büyük gayreti gösterenlerden biri. Sayın Başkanın uğraşı da bu yönde. Aramızda hiçbir sorun olmadığı gerçeklerin en önde geleni. Ancak maalesef aralarında sorun varmış gibi gösterip veya yapay sorunlar yaratıp bu şekilde gündem yaratmak isteyenler var. Bunları da anlamış değilim" diye konuştu. Yener, "1461 Trabzon ile Trabzonspor arasında rekabet ortamı mı yaratılmaya çalışılıyor?" şeklinde ki soruyu yanıtlarken de şunları söyledi:
"1461 Trabzon bizim A takıma oyuncu yetiştirmek için kurduğumuz bir takım. Bu amacını da çok iyi şekilde yapıyor. Önümüzdeki yıllarda Trabzonspor'a hizmet verecek bir çok oyuncuyu 1461'de izleyebilirsiniz. Zaten aldığımız son yabancı futbolcu da genç ve ileride Trabzonspor'a hazırlanması amacıyla alınan bir oyuncu. Diğer yerli oyuncularımız da aynı şekilde. 1461 Trabzon, Trabzonspor'a oyuncu yetiştirme işlevini de gayet iyi yapacak görüntüde."
 
TOPUK YAYLASI BULUŞMASINA YORUM
 
Trabzonspor Genel Sekreteri Yener, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Topuk Yaylası'nda bazı bakan, hakim ve savcılarla bir araya geldiği yönündeki haberleri değerlendirirken de şu ifadeleri kullandı:  "Olaya etik yönünden baktığınızda bunu tasvip etmek, çok doğru karşılamak mümkün değil. Kamuoyunun da benim gibi düşündüğünü zannediyorum. Türkiye'de mahkeme kararlarının uygulanmaması gibi bir durumun olması bizi en fazla şaşırtan konu. Şu anda herhalde dünyada demokrasi ile yönetilen hiçbir ülkede mahkeme kararlarının uygulanmaması diye bir şey söz konusu olamaz. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin şike ve teşvik konusunda aldığı kararlar ortada. Bu kararlar içerisinde bir kulübün başkanı, as başkanı, yöneticileri ve profesyonel çalışanları da dahil ceza almış. Mahkeme açıkça belirtmiş; '11 maçta şike ve teşvik var' diye. Bütün bunlara rağmen Türkiye Futbol Federasyonu'nun bütün bu kararları görmezden gelmesini izah edemiyorum. Federasyona yazdığımız yazı da bir şekilde Tahkim'e pas edilerek geçildi. Tahkim Kurulu'na başvurmamız istendi. Oraya da başvurduk. Ama dediğim gibi mahkeme kararlarının uygulanmaması bizim gibi demokratik bir ülkeye yakışmayan bir uygulama."
 
ŞİKEYİ GÜNDEMDEN DÜŞÜRMEYECEĞİZ!
 
Trabzonspor'un UEFA nezdinde girişimlere başladığını da sözlerine ekleyen Yener, "UEFA'ya da yazı yazdık. Onlardan gelecek cevabı bekliyoruz. Bildiğiniz gibi UEFA henüz bu konuda karar vermiş değil. Ancak bu aşamada UEFA disiplin kurulu kararı açıklandıktan sonra UEFA Tahkim Kurulu da var. UEFA tahkiminden sonra CAS var, FIFA var. Tabi bazı ekonomik haklar için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de var. Bunların hepsine başvuracağız. Trabzonspor bu mücadelede hakkını almadan geri dönmeyecektir. Son zamanlarda kamuoyunda diğer konular öne taşınıp bu gündem unutturulmaya çalışılıyor. Ama biz Trabzonspor olarak bunu gündemden düşürmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim