Spor Toto Süper Lig’in takımına en yüksek ciro sağlayan futbolcusu, Trabzonspor’un forveti Paulo Henrique. Paulo Henrique, özellikle galibiyete taşıyan tek gollü maçlarda takımının tek golünü atarak Trabzonspor’un havuzdan toplam 2 milyon 925 bin TL’lik performans prim geliri elde etmesini garanti altına almış durumda.

 Sivassporlu başarılı futbolcu Aatıf Chahechouhe, 2 milyon 550 bin TL’lik ciro yaratarak Sivasspor’un geride kalan 13 haftada ligin dördüncü sırasına tırmanmasında en fazla faydası olan oyuncu.  

Bu iki futbolcuyu lider Fenerbahçe’nin sahadaki beyni Dirk Kuyt izliyor. Dirk Kuyt’ın Fenerbahçe’ye sağladığı ciro 2 milyon 535 bin TL.

İlk dörtteki bir diğer isim ise bu haftaki Kasımpaşa maçında beraberlik golünü atarak Galatasaray’ın kasasına 450 bin TL gönderen Burak Yılmaz. Onu bu haftaki rakibi Kasımpaşa’nın futbolcusu Scarione izliyor. Scarione, bugüne kadar Kasımpaşa’ya 6 galibiyet ve 1 beraberlik golü kazandırarak Kasımpaşaspor’un geride kalan 13 haftada kasasına 2 milyon 325 bin TL’yi koymasını garanti altına aldı. Kasımpaşa’nın süper Arjantinlisi Scarione bu performansıyla Fenerbahçe’nin süper golcüleri Moussa Sow, Emenike ve Webo, Beşiktaş’ın gol makinası Hugo Almeida, Galatasaray’ın süper orta sahası Sneijder ve Galatasaray ileri hattının gol krallarından Drogba’ya da toz yutturdu.

Galatasaray’ın süper golcüsü Didier Drogba ise 2 milyon 25 bin TL ciro sağlayarak sıralamada Scarione’nin gerisinde yer aldı. Cimbom’un bir diğer çileği Wesley Sneijder ise ciro sıralamasında Akhisarlı Niasse, Gençlerbirliği’nden Stancu, Fenerbahçe’den Moussa Sow, Beşiktaş’tan Almeida ve Çaykur Rizespor’dan Sercan Kaya’nın arkasından geldi.


Editör: TE Bilişim