25 yaşındaki file bekçisi, Trabzonspor'un Avrupa Ligi'ndeki başarılı performansının arkasındaki isim oldu.

J Grubu'ndaki 6 maçta 4 galibiyet, iki beraberlik alarak ikinci tura yükselen bordo-mavililerin defanstaki açıklarını Onur neredeyse tek başına kapattı.

  Kalesine gelen 44 isabetli şutun sadece 6'sına geçit veren Onur, (bunlardan biri penaltı), Avrupa Ligi'nin en fazla kurtarış yapan kalecisi oldu. Trabzonspor ise bu alanda Avrupa Ligi'nin en kötüsü olarakdikkat çekti.

STOYANOV'A GEÇİLDİ
Avrupa Ligi'nin kalesinde en fazla şut gören kalecisi olan Onur, istatistiklerde ise ikinci sırada. 44 şutta sadece 6 kez mağlup olan Onur, ortalama 7.3 şutta bir gol yedi. Onur'u geçen isim ise 17 isabetli şuttasadece 1 gol yiyen Bulgaristan temsilcisi Ludogorets'in kalecisi Vladislan Stoyanov oldu. 7.2 ortalama ile Genk kalecisi Lazslo Köteles ise üçüncüsırada.

SÜPER LİG'DEN DAHA İYİ
Süper Lig'in en iyi kalecisi olarak dikkat çeken Onur, kalesine ulaşan 71 şutta sadece 13 gol yerken, yüzde 18'lik bir ortalama yakaladı. AvrupaLigi'nde ise bu ortalamayı yüzde 13'e düşüren Onur, kariyer rekorunu kırarken ulaşılması zor bir başarıya da imza attı.

Trabzonspor alt yapısından yetişen ve şimdi Beşiktaş kalesini koruyan Tolga Zengin ise 60 isabetli şutta 14 gol yiyerek, yüzde 23'lük yüzde ile 3'üncü sırada yer alıyor.
Editör: TE Bilişim