Trabzonspor ilk 11'i sakatlıklarında etkisiyle zorunluluktan ve alternatifsizlikten dolayı bu şekilde olmak zorundaydı. Maça iç sahada oynamanın avantajıyla istekli başlayan taraf Trabzonspor olmalıydı. Lakin düşünülen ve istenilen uygulamaya geçirildiği sürece sonuç verir. İstekli olmak ortada organizasyon ve netice alınacak bir oyun yoksa skoru arttıramaz hatta koruyamazsın. Rakip ikinci ligden yeni dönmüş ve üç maçta üç yenilgi alan ve Trabzonspor maçını çıkış olarak gören Gençlerbirliği'ydi. Trabzonspor'un karşısında maçı bırakmayan ve ortak olan bir Gençlerbirliği izledik.

İlk yarıda Trabzonspor organize ve etkili bir oyun ortaya koyamadı. Özellikle Sörloth ve Nwakaeme çok yalnız kaldılar. Advidaj sahada olduğu süre içinde etkisiz ve takım uyumundan uzak bir görüntü verdi. Ne kanat akını ne verkaç ikili oyun göremedik. Çalım ile dar alanda oyun etkisiz olunca üstüne rakipten top kapmada yaşanan sıkıntı kontra atak yapamamak skoru 2-0 yapmaya engel oldu. Özellikle kaptırılan toplarda rakibin karşılanmasında yaşanan ani atakta yenilen goldeki stoperlerin yerleşim hatası basit bir gol yenmesine sebep oldu.

İkinci devrede penaltı golünden sonra yakalanan net fırsatlarda Sörloth'un basit hatalarıyla netice elde edilemedi. Özellikle Nwakeme üzerine yıkılan sığ ve organizasyonsuz futbol rakibin ortasahayı kolayca geçmesi Trabzonspor'un eksileriydi. Avdidaj'ın oyundan alınması doğru bir karardı. Lakin Gençlerbirliği topu oyunu tamamen kontrolüne aldı. Golüde geç de olsa yine Trabzonspor'un top tutamadığı ve Sturridge'in kaptırdığı topta buldu. Sturridge topu kaptırmış olabilir. Sorulması gereken Trabzonspor ortasahasının beklerin ve stoperlerin topu kapamaması rakibin topla en çok oynayan oyuncusunu izlemesi ve çok basit bir gol yemesidir. Şampiyonluk ya da üst sıraları hedefleyen Trabzonspor'un bu kadar basit gol yeme sorununu çözememesi Avrupa ve Lig maratonunda endişe vericidir. Bugün Nwakaeme ve bütün ileri uç oyuncularının kötü oyunu ile defansif zaafiyetler bu puan kaybının ana nedenidir. Üçüncü oyuncu değişikliğinin ortasahada düşmüşken bu kadar geç yapılmasıda bu skorda etkili olmuştur. Özellikle topla oynama üstünlüğünün birbirine yakın olması, Trabzonspor'un Mikel ve Sosa ile rakipten top kapamaması rakibin oyuna ve skora ortak olmasının bir diğer nedeni. Ekuban ve Abdülkadir'in eksikliği çok hissedildi. Özellikle defansa yardımı çok olan bu iki futbolcunun eksikliği önümüzdeki maçlarda büyük dezavantaj olacak.