Trabzonspor'un eski teknik direktörü Hüseyin Çimşir 61saat Spor Müdürü Hasan Tüncel'e yaptığı açıklamalarda geçen yıl şampiyonluk mücadelesiyle alakalı olarak "Sturridge ve Mikel olsaydı daha farklı bir rekabet olacaktı." dedi.

Bordo Mavili takımla şampiyonluğa oynayan ancak alınan sonuçlar sonrası yarıştan kopan ve daha sonra istifa eden genç teknik adam Hüseyin Çimşir’den dikkat çeken açıklamalar geldi.

Takıma kazanılmasıda önemli rol oynadığı Nwakaeme’yi, Trabzonspor’un son durumunu ve şampiyonluğun kaybedilmesindeki nedenleri 61saat Spor Müdürü Hasan Tüncel'e anlatarak önemli açıklamalar yaptı. 

BURAK VE HUGO'NUN DURUMU ARAYIŞA İTTİ

Konyaspor’da görev yağtığından beri Nwakaeme’yi bildiğini dile getiren Çimşir "Nwakaeme’nin gelişinde sadece benim değil scout ekibinin de bilgisi var. O zamanki scout ekibimiz oyuncuyu izlemişti. Konyaspor’da çalışırken de Nwakaeme’yi biliyordum. Trabzonspor’da o dönem Nwakaeme’nin transferi sıkıntılıydı. Ekonomik anlamda maliyetli bir transferdi. Bakıldığı zaman kulüp transfer yapamıyordu, paramız yoktu. 1 Milyon Euro bonservisi var ve maliyeti yüksekti. Burak Yılmaz’ın sakatlanması ve Hugo’nun sezon başındaki sakatlığı bizi hem kenar hem forvet oynayan oyuncuya itti.

NWAKAEME BİLDİĞİM OYUNCUYDU "ALINSIN" DEDİM

O dönem 5 oyuncu aldıklarını dile getiren Çimşir, "Bildiğimiz bir oyuncuydu, gündeme geldiği zaman “alınsın” diye fikrimi belli ettim. Ortak bir karar ile alınmasına karar verdik. Maliyeti olarak riskli transferdi o dönem 5 oyuncu aldık. Tony, Zargo, Vahid, Ekubanve Hosseini gibi maliyeti düşük oyuncular transfer etmiştik. Bu oyuncuların maaşları da düşüktü. Ancak Nwakaeme farklı bir oyuncuydu, bonservis olarak da diğer isimlerden ayrıydı. Kulüp fedakarlık yaparak bize inandı. Ciddi anlamda katkı sağladı, yapılan işin doğru olduğunu iyi performans gösterdi. Potansiyeli belliydi, oyun aklı, oyun zekası üstün derecede bir isim.

SAVUNMA YAPMAYA BAŞLADI

"Savunma tarafı eksikti, ilk zamanlarda burada sorunlar yaşadı ve onu da geliştirmeye başladı. Takım savunmasına katkı vermeye çalışıyor, profesyonellik anlamında uyumlu bir isim. Takımı sahiplenmesi, şehri sağlanması olumluydu, Trabzon’a uyum sağladı, git gide üstüne koyuyor ciddi bir gelişim kaydetti.  "

SABIR VE DESTEK GEREKİYOR

Trabzonspor’un bu sezon Abdullah Avcı ile yakaladığı form grafiğini de değerlendiren Çimşir  "Trabzonspor’un yakaladığı form grafiğini de değerlendiren Çimşir “Son dönemde yakalanan istikrar puan farkını 6’ya kadar indirdi. Bu anlamda ortaya koyulan oyun gösteriyor ki diğer takımların kadar Trabzonspor’un da şansı var. 1-2 maç kazanmayla veya kaybetmeyle olmuyor. Uzun bir süreç var, sabrederek, destek vermek gerekiyor. Camia olarak güzel bir ivme yakalandı, bunu desteklemek şart” 

SOSA, NWAKAEME GİBİ İSİMLERİN SAKATLIKLARI ETKİLİ OLDU

Şampiyonluğun kaybedilmesi yönündeki soruyu yanıtlayan Çimşir "Geçtiğimiz sezon iyi başlamasına rağmen üst üste puan kayıplarıyla liderlikten uzaklaşan Trabzonspor’un o dönem sakatlıklardan, hakemlerden ve alternatif eksikliğinden ötürü sorun yaşadığını ifade eden Çimşir “Geçen sene yaşanan sakatlıklar o duruma gelmemizde büyük etkisi oldu.. Kaptan Sosa’yı kaybettik, 3-4 hafta onsuz oynadık. 4 hafta Nwakaeme’siz oynadık. Abdülkadir Ömür sakatlıktan yeni çıkmıştı son 4 hafta katıldı. 6 ay üstüne geldi ve verim alamadık.  "

BAZEN İSTİYORSUNUZ OLMUYOR

"Sondan 2 haftaya kadar yarışın içinde bir Trabzonspor vardı. 2 kulvarda giden Trabzonspor vardı ve gayet başarılıydı. Bazen istiyorsunuz olmuyor. Kulüp olarak pandemiye girdiğimiz zaten 1-2 puan fark vardı. Daha sonra Galatasaray geriye düştü, bizden geride takım değillerdi, görüldüğü üzere yarışın dışında kaldı.  "

HAKEMLERİN ETKİSİ BÜYÜK 5 PUAN FARK OLACAKTI

Önemli etkenlerden birisinin de hakemler olduğunu ifade eden Çimşir "Geçen sene özellikle yarışın o hale gelmesinde hakemlerin etkileri büyük. Gazişehir maçındaki gol,  Başakşehir’deki penaltı pozisyonu. Belki 5 puan farkla girecektik ama süreç bizi o duruma getirdi.  Son saniye Alanya’daki gol, bizim kaybımız Ankaragücü ve Antalyaspor maçlarını berabere bitirmemiz oldu. Bu sonuçlar yara almamıza neden oldu. Son 2 haftaya kadar 2 kulvarda da yarışın içinde olması önemliydi. Uzun zamanda böyle bir şey de yok. " 

ALTERNATİF OYUNCU SORUNUMUZ OLDU

Pandemi sürecinin kendilerini çok etkilediğini ifade eden Çimşir "Pandemi süreci bizi kötü etkiledi. Takımın en önemli iki ismi Mikel’i ve Sturridge’i  kaybettik. Ön taraftaki oyuncularım sakatlıklar yaşadı. Alternatif anlamında ciddi sorunlar oldu. Geniş bir kadro yoktu. Nwakaeme, Sosa gibi oyuncuları kaybettik. 2 maç Ekuban’ı kaybettik. Kupa maçı bizden Nwakaeme'yi aldı. Kaptan Sosa’yı 3 maç kaybettik. Alternatifsizlikler bize sorunlar yarattı. NDiaye ameliyat olmuştu onun form yakalaması geç oldu.  

STURRİDGE VE MİKEL OLSAYDI...

Sturridge ve Mikel'in gidişiyle kadro sorunu yaşandığını sözlerine ekleyen Çimşiir "A sınıf oyuncuların alternatiflerinde sorun yaşadık ve bu durum üzdü.  Sturridge ve Mikel olsaydı daha farklı bir rekabet olacaktı. Gidişleri etkili oldu, rekabet ortamı yapamadık ve oyuncu eksiklikleri oldu

Editör: TE Bilişim