İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, 2019-2020 Süper Lig Sezonuna "Cemil Usta Sezonu" ismi verilmesinden sonra Fatih Altaylı'nın sözleri üzerine bir açıklamada bulundu.

Daha önce "Cemil Usta Sezonu"nu TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getiren Örs, "Sadece Trabzonspor' un değil Türk futbolunun da efsanelerinden olan Cemil Usta, nam-ı değer "Dozer Cemil"in isminin  verilmesi sonrası Fatih Altaylı'nın alaycı tavırla yapmış olduğu benzetme son zamanlarda Trabzon ve Trabzonspor'a karşı yapılan haksızlıkların ve bakış açısının tezahürüdür" dedi.

 Açıklamasının devamında "Dozer Cemil, -rahmetli- sadece bir futbolcu, bir takım kaptanı değildi, çok iyi bir ağabeydi, çok iyi bir insandı, çok dürüsttü, çok temizdi. Duruşu, karakteri ve söylemleri ile Türk sporunda örnek bir isimdi. İyi ve düzgün bir hayat anlayışına uzak olanların rahmetli Cemil Usta abimizin isimlerini ağızlarına alırken düşünmeleri gerekir. Trabzon ve Trabzonsporun değerleri üzerinden bu şehri ve insanlarını küçük gören, karalayan ve alaycı imalardan bıktık artık. Her mecrada Trabzon ve Trabzonsporumuzun hakkını savunmaya devam edeceğiz." dedi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, ayrıca sosyal medyadan da konu ile ilgili paylaşım yaptı.

Paylaşımında "HABERTÜRK TV'de Fatih Altaylı'nın 2019-2020 Cemil USTA  Sezonu'na tepkisini izleyince aklıma bizim Trabzon'un meşhur sözü geldi: "Yağlı mı  yedin, ağzın gayay..." diyen Örs,  Cemil Usta Sezonu ile ilgili  TBMM'de yapmış olduğu konuşma videosunu da beraberinde paylaştı.

Editör: TE Bilişim