Ekonomik ve sportif anlamda Trabzonspor’un iyi yolda olmadığını dile getiren Hacıosmanoğlu, “Usta ve ekibi her fırsatta benim dönemimi sorgulayarak kendi başarısızlıklarını örtbas etmeye çalışıyor. Buna son vermeleri lazım. Herkes kimin ne yaptığını iyi biliyor” dedi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hacıosmanoğlu, “Başkanlık koltuğuna Usta oturduğundan beri sürekli kötü bir ekonomik tablo ile karşılaştıklarını dile getiriyor, bizleri karalama yoluna gidiyor. Usta sanki kulübü borçlandırmamış gibi bütün borç yükünü bizim üzerimize yıkma planını uygulamaya çalışıyor. Bu iyi bir şey değil” dedi. Hacıosmanoğlu ayrıca eski teknik direktör Vahid Halilhodzic ve Ersun Yanal için de önemli açıklamalarda bulunurken, yeniden başkanlığa aday olup olmayacağı konusunda da net ifadeler kullandı. 

Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim kulübü ne kadar borçla devrettiğimiz ortada. Kaldı ki bu bilançoları hazırlayan genel müdürün, muhasebe müdürün. Denetleme kurulun da gelmiş onaylamış. Bunlar sahtekar, biz de yönetim kurulu olarak sahtekarız! Borsaya açık bir şirketin bilançosuyla oynayabilir misin; adamı asarlar! Madem ortada bir sahtekarlık var, o zaman savcılığa gideceksin. Gereğini yapacaksın. Eğer yapmıyorsan susup konuşmayacaksın. Hem ekonomik hem de sportif başarısızlığınızın faturasını bizlere ödetemezsiniz.” 

BENİ KULÜBÜ BATIRDI DİYE TEFE KOYARLARDI 

“Biz aldığımız zaman kulüp daha zor durumdaydı” diyen Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti: “Düşünün Trabzonspor gibi marka kulübün bir lira dahi geliri yoktu. Bir sefer dedim mi, ‘biz geldiğimizde yüzde 46 devalüasyon oldu’ diye. Biz asla mazeretlere sığınmadık.   Ayrıca kimseden destek istemedik, sadece  bize köstek olmayın dedik. Takım yenilsin diye uğraştılar. Bizim ödemelerimizde hiçbir sıkıntı yoktu. Çalışanlara düzenli maaş ödedik. Son 4-5 ay bizi kilitlediler.  Çalışanların maaşlarını 1 ay ödemezsek bizi kulübü batırdı diye tefe koyarlardı.”

TRABZONSPOR SEVDALISIYIZ 

Hacıosmanoğlu, “Seçildiğimiz günden, görevimiz bitinceye kadar bizimle uğraştılar. Derin Trabzonspor yok diyorlar. Derin ağabeyler var, neredeler? Neden şimdi konuşmuyorlar” dedi

Trabzonspor için görevden kaçmayacağını vurgulayan İbrahim Hacıosmanoğlu, “Her zaman hazırız. Dostlarımız bize tavsiye etmiyor gerçi ama bu sevda içimizde asla bitmedi, bitmeyecek. Ben Trabzonsporluyum. Bizim derdimiz orada ben başkan olayım da Trabzonspor’u yöneteyim değil. Trabzonspor kötü döneminde... Çocuğumla dalga geçtiler, gidip okula gerekli tepkimi koydum. Niye bizim çocuklar rencide olsun? Başarılı olsun da kim olursa olsun. Gelsin Diyarbakırlı şampiyon yapsın, onu omuzlarımızda taşıyalım. Sonuçta seçildiğimiz günden beri uğraştılar bizle. Psikolojim bozuldu. Mahkeme kapılarında uğraştık hep.  Derin Trabzon yok diyorlar. Derin ağabeyler var, neredeler? Bize demediklerini bırakmadılar. Şimdi niye konuşmuyorlar? Sağlık kurumumuz yok belki, orada muayene oluyorlar, o yüzden konuşmuyorlar” dedi. 

HALİLHODZİC’E SAHİP ÇIKAMADIK 

Hacıosmanoğlu, “En büyük hatalarımdan biri Vahid Halilhodzic’in arkasında duramamak oldu. Ona gerekli sabrı gösteremedik. Gösterseydik şimdi Trabzonspor çok iyi noktalardaydı” dedi

KABUL EDİYORUM

Trabzonspor’un en büyük şansı olan Vahid Halilhodzic’e gerekli sabrı gösterememenin içini acıttığını vurgulayan Hacıosmanoğlu, “Açık söylemek gerekirse en büyük hatalarımdan biri Halilhodzic’in arkasında duramamak oldu. Ona gerekli sabrı ne yazık ki gösteremedik. Eğer gösterseydik Trabzonspor’da oyun düzenini değiştirecek bir takım yaratacaktı. 8 maçta 2 galibiyet, 6 beraberliği vardı. Göndermeyecektik. Hata yaptık. Bunu kabul ediyorum” dedi.

DEĞERİNİ BİLEMEDİK

Boşnak teknik adamın işine aşık bir kişi olduğunu vurgulayan Hacıosmanoğlu, “Adam sabah 8‘de gelip akşam 10‘da gidiyordu. Hangi hoca onun gibi, 4 -5 milyon euroları bırakıp gelirdi? M.City’in teklifini bırakıp geldi. Cezayir Cumhurbaşkanı yalvardı ona. Fas kralı açık çek verdi ‘bize bırakın onu’ diye. Bize söz verdi diye geldi buraya. Hem de 1.6 milyon euroya. Adam şimdi sükse yaptı dünya şampiyonasında. Değerini bilemedik” diye konuştu.

KiMSE KiMSEYi KANDIRMASIN 

Usta ve ekibine eleştirilerini sürdüren Hacıosmanoğlu, “İlk geldikleri zaman ağızlarından fair-play kurallarını düşürmeyip ‘10 milyon eurodan fazla transfer yapamayız’ diyorlardı. Daha sonra ne oldu? Gittiler bankalardan üst üste 350 milyon lira iki kez kredi çektiler. Sonra üç futbolcuya 250 milyon lira verip 6-7 transfer yaptılar. Hatta mali genel kurulda Usta dedi ki, kulübün 150 milyon lira gideri var, biz bunu 75 milyon liraya düşürdük. Pahalı oyuncuları gönderdiler vs. Gelirlerini de yüzde yüz arttırdık. Kimse de sormuyor ona. Bir yerin gideri yüzde 50 düşerse, geliri yüzde yüz artarsa orası uçar. Borç mu kalır ortada? Kimse kimseyi kandırmasın. Herkes gerçekleri dile getirsin” ifadelerini kullandı.  

‘YANILDIM’ KELİMESİ HAYATININ HATASI OLDU 

Hacıosmanoğlu, “Bir adamın soyadı Yanal olur da, bu kadar yanılır mı” diye sordu

EN BÜYÜK ŞANSSIZLIKTI

Ersun Yanal’ın Trabzonspor’un başına gelecek en büyük şanssızlık olduğunu vurgulayan ve onunla çalışmanın kendisi için büyük bir hata olduğunu belirten Hacıosmanoğlu, şunları anlattı: “Geldiği zaman dedi ki, ‘başkanım, bu kadro bu sonuçları nasıl alıyor hayret ediyorum’. Geçti takımın başına, devre arası 5 transfer yaptırdı bize. Sezon sonu geldi dedi ki, ‘başkanım üç alternatifimiz var; üç sene bizden bir şey beklemeyin, yeniden yapılanacağız. Bana 9 direkt, 6 yedek oyuncu lazım. 3 bırakayım. Bu kadrodan 2,5 kişi oynar’...

USTA’YI UYARDIM AMA!

Erkan Zengin, Onur Kıvrak ve yarım da Medjani. ‘Kalanlar ne olacak’ dedim. ‘Onlar tamamlayıcı oyuncu’ dedi. ‘Sen bana demedin mi bu takım bu sonuçları nasıl alıyor, ondan sonra da bana 5 tane transfer yaptırdın’ dedim.’Yanıldım’ dedi. İşte o yanıldım kelimesi hayatının hatası oldu. Bir adamın soyadı Yanal olur da bu kadar yanılır mı deyip gönderdim.” Usta’ya Yanal’ı almaması konusunda gerekli uyarıda bulunduğunu da dile getiren Hacıosmanoğlu, “Sözlerimi kulak arkası etti ve sonuç ortada. Yanal Trabzonspor’un başına gelen en büyük şanssızlıktı” diye konuştu. 

Yöneticileri Trabzonspor sırtında taşıyor 

Bordo-Mavili kulübün fazla yöneticiye ihtiyacı olmadığını vurgulayan İbrahim Hacıosmanoğlu, “Trabzonspor’un 15+7 yöneticiye ihtiyacı yok. Tüzük tadilatı yapılıyor. Koyacaksın oraya maddeyi, düzelteceksin. 7+3 koy, düzelt. AŞ’lerde hep böyle. Bunu en güzel Avrupa’daki takımlar uyguluyor. Gidin Milan’a, M.United’a bir bakın! Yöneticileri ne yazık ki Trabzonspor sırtında taşıyor. Trabzonspor yöneticisi başkan yardımcısıyım diye geziyor. Bunu kaldırmak lazım” şeklinde konuştu. (Karadeniz)

Editör: TE Bilişim