Trabzonspor Eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, HaberTS editörlerinden Ezgi Alp’in sorularını yanıtladı. Uzun süredir sessizliğini koruyan Hacıosmanoğlu, gündemi sarsacak açıklamalar yaptı.


Trabzonspor Eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamaları için Trabzon’a geldi. Stadyumdaki kupa töreni öncesinde HaberTS’ye konuk olan Hacıosmanoğlu gündemi şekillendirecek açıklamalara imza attı. Her zaman net ve sert tavrı ile bilinen İbrahim Hacıosmanoğlu, uzun süredir koruduğu sessizliğini HaberTS ekranlarında bozdu ve merak edilen her konuya cevap verdi.
Sözlerine Trabzonspor’un şampiyonluğunu ve bu başarının hissettirdiklerini paylaşarak başlayan Hacıosmanoğlu, “Bizim ne hissettiğinden çok şehir dışında yaşayan binlerce Trabzonsporlu var, özellikle çocuklar uzun zamandır bir başarı görmediği için onların ne hissettiği çok önemli. Çocuklar, futboldan uzaklaşmaya başladığı dönemde böyle bir başarı geldi bu çok önemli. Bugün uçakta gelirken gazetede bir haber okudum TIMES Gazetesi, Trabzonspor kutlamaları ile ilgili haber yapmış, demek ki ‘Bize Her Yer Trabzon’ söylemi gerçekten boşa söylenmiyor” dedi.
Trabzonspor’un şampiyonluğundan dolayı tüm kulübü tebrik eden Hacıosmanoğlu, “Ahmet Başkan ve Yönetimine, teknik ekibe ve futbolculara şükranlarımızı sunuyoruz, bu başarıyı sağladıkları için, bu güzel duyguyu yaşadıkları için tebrik ve teşekkür ederim.”

Trabzonspor’un başarısını hakem üzerinden gölgelendirmek isteyenlere de net bir cevap veren Hacıosmanoğlu, “Biz her zaman futbolun bir eğlence olduğunu unutmadan, sahaya 11’e 11 çıkan kardeşlerimizden hak edenin kazanması gerektiğini söyleyerek bu sporu takip ediyoruz. Hakem hatalarına geldiğimizde bu sezon bizim maçlarımızda da hakem hataları yapıldığı oldu, VAR sistemi var, bazen o devreye girmedi. Ama kimse hakem hataları bu sezonun sonucunu belirledi diyemez, ortada büyük bir puan farkı var.”

“Hiçbir Trabzonsporlu haksız başarıyı kabul etmez”
Kaç sezondur ligi bu şekilde domine eden bir takım olmadığını belirterek sözlerine devam eden Hacıosmanoğlu, “Hakemlerle kazanılan bir başarı yok Ahmet Başkan ve yönetimine, teknik ekibine kurdukları kadrodan dolayı ve futbolculara da emeklerinden dolayı teşekkür etmek gerek, zaten hakemler tarafından kazanılan bir başarı olsa bunu hiçbir Trabzonsporlu da istemez, kabul etmez” dedi.

“Aziz Yıldırım dostluğu da düşmanlığı da bilirdi”
“Biliyorsunuz ki benim başkanlığı kazandığım dönemde 2011 şike süreci ile ilgiliydi o dönem verdiğim mücadelenin seçimi kazanmamda büyük katkısı olmuştu” sözleri ile konuşmasına devam eden Hacıosmanoğlu, “Aziz Yıldırım, o dönem Fenerbahçe Başkanı’ydı aramızda çok büyük münazaralar yaşandı ama adamlığını da teslim etmek gerekiyor ki Aziz Yıldırım, ne Trabzonspor Kulübü ile ilgili ne de şehrimiz ile ilgili en ufak bir aykırı kelime kullanmadı. Dostluğu da bilirdi, düşmanlığı da bilirdi.” 

Fenerbahçelilere üzüldüğünü belirterek sözlerine devam eden Hacıosmanoğlu sözlerini şu şekilde açıkladı, “Ben üzülüyorum Fenerbahçelilere böylesine bir başkanları var başlarında, konuşmalara baktığımızda, Ahmet Başkanı tebrik ediyorum, muhatap alıp cevap vermedi. Bu da yapılan konuşmaların ne kadar seviyesiz olduğunun kanıtıdır. Ama Trabzon şehrine, Trabzonspor Kulübü’ne hakaret etmek çok aşağılık bir şeydir.”

Ali Koç şımarık bir çocuktu şimdi ise züppe olmuş
Hacıosmanoğlu, “Bizde İstanbul’da büyüdük, eskiden mahalle aralarında çocuklar oyun oynardı. Mahallenin de zengin şımarık çocukları olurdu, oyun oynarken küserdi misketiyle oynatmazdı topuyla oynatmazdı. Ben o yaşlarda da onları terbiye ederek geldim bu yaşlara. Bunlar büyüdüklerinden de adam olmazlar, baba parasıyla büyüdükleri için Ali Koç da onlardan birisi. Büyümüş adam olmamış, züppe olmuş. Ama ne talihsizliktir ki Fenerbahçe gibi bu ülkenin güzide bir kulübünün başkanı olmuş” dedi.

“Trabzon’u ağzına alırken dikkat edeceksin!”
“Rakibe yaptığın hakaretleri düşüneceksin. Aynısını sana yaptıkları zaman ne yaparsın?” diye soruyla karışık bir öğütte veren Hacıosmanoğlu, “Trabzon şehrini ağzını alıyorsun ama bu şehrin maneviyatını biliyor mu hiç? ‘İstanbul’da Trabzonspor’un ne işi var’ diyor. Ben şimdi ona hatırlatmak isterim. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in sözü vardır ‘İstanbul’u fetih eden komutan ne kutlu komutandır’ diye. Fatih Sultan Mehmed, İstanbul’u fetih ettikten sonra herkesin sevincini yarıda kesip, ‘Trabzon fetih edilmeden İstanbul fetih edilmiş sayılmaz’ diyerek gelip Trabzon’u fetih ediyor. Fatih’in fetih ettiği, Yavuz’un yönettiği ve Kanuni’nin doğduğu bir şehirdir Trabzon. Bu şehri ağzınıza alırken dikkat edeceksiniz.”

“Varsa gücün kendin kes o bayrağı!”
Hacıosmaoğlu, “ ‘İstanbul’da neden Trabzonspor bayrağı asılıyor?’ diyor, Trabzon’da eğer varsa 100 Bin Fenerbahçeli gel sende as, İstanbul’da binlerce Trabzonlu, Trabzonsporlu var. Var bir tane meczupları iki de bir bayrağı kesmeye gönderiyorlar, niye meczubu gönderiyorsun, gücün yetiyorsa gel kendin kes. Bunlar spora yakışan şeyler değildir, spor ahlakına yakışmıyor.”

“İlk geldiğinde Abramovic gibi başkan geldi diye ayağa kalktılar” diyen İbrahim Hacıosmanoğlu, “Ama Aziz Yıldırım hangi hocayı gönderdiyse onu aldı takımın başına. Başarılı olamadı. Başarısızlığın ezikliğini çıkartmak için bizim haklı şampiyonluğumuza laf uzatmaya kalkıyor. En son da en büyük marifeti, 3 senedir takımına kupa kazandıramadı, şikeyle çaldıkları şampiyonluk kupamızı antrenmanı taraftara açıp, havaya kaldırıyorlar.”

“Önemli olan biz takımımıza destek olalım, şampiyonluğa ambargo koyalım”
“Zengin ailelerin çocuklarının çok azı büyüyünce adam olur, birçoğu züppe olur” ifadeleri sözlerini toparlayan Hacıosmanoğlu, “Bu da onlardan bir tanesi ama unutmasın ki Trabzon şehri yapılanı asla unutmaz, gün gelir bunların da hesabını sorar. Trabzonspor bugün 2011’den sonra 8’inci şampiyonluğunu kutluyor. Benim temennim Trabzonspor Kulübü Başkanı’na yönetimine teknik ekibine ve futbolcularına sahip çıkalım. Biz bu evreleri çok atlattık. 95-96’da o kadro şampiyon olsaydı çok seneler daha şampiyonluk yaşardık yine 2003-2004’te 2004-2005’te de sonrasında şampiyon olduğumuz 2010-2011’de de hilelerle karşılaşmasaydık ard arda şampiyon olurduk. Bu senede kadromuzu koruyarak birkaç da takviye yaparak gelecek sezonlar içinde şampiyonluğa ambargo koyalım” dedi.