Trabzonspor'da yeni transferlerden Anthony Nwakaeme ve Caleb Ekuban, gösterdikleri performansla yönetimi bir hayli sevindirdi. Galatasaray maçında 2 gol, 1 asistle yıldızlaşan Anthony, takımına galibiyeti getirirken, maliyetinin de 3'te 1'lik kısmını karşılamış oldu. Ekuban ise 4 dakikaya 1 gol sığdırdı.

Maddi sıkıntılar nedeniyle kemer sıkma ve öze dönüş politikası uygulayan Trabzonspor, transfer döneminde alışılmışın dışında bir yol izledi. Transfer görüşmelerinde oldukça temkinli davranan ve kadrosunu 6 isimle güçlendiren Bordo-Mavili ekibin kasasından yalnızca 2 milyon Euro (14.7 milyon TL) çıktı.

Futbol kamuoyunda uygun maliyetli isimlerin performansı merakla beklenirken, özellikle Anthony Nwakaeme ve Caleb Ekuban attığı gollerle yönetimi sevindirdi.

345 bin Euro'ya oynuyor

Galatasaray karşılaşmasında ilk kez 11'de sahaya çıkan ve 2 gol, 1 asistlik performansıyla takımına galibiyeti getiren Anthony, sadece bu maçtaki oyunuyla maliyetinin 3'te 1'lik bölümünü karşıladı. Anthony, Fırtına'dan senelik 900 bin Euro (6.6 milyon TL) kazanırken, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da galibiyet nedeniyle Karadeniz ekibine 2.6 milyon TL'lik prim verdi.

Bordo-Mavililer'den senelik 345 bin Euro (2.5 milyon TL) kazanan Ekuban ise sahada kaldığı 4 dakikaya bir gol sığdırarak, Trabzonspor kariyerine iyi bir başlangıç yaptı.