Bordo-mavili takımın teknik patronu Şenol Güneş, Bursaspor maçında gollerini iptal eden hakem İlker Meral'e tepki gösteren isimler arasındaydı. Maçtan sonra "Maçın başında da faullerde haksız kararlar verdi. Deplasman takımını ezdirmemek düşüncesinde miydi bilemem" diyen Güneş, dün ise "Hakemin iptal ettiği golde hata yaptığını herkes gördü" ifadesini kullandı.

BURAYA TAKILIP KALMAYALIM
Maçtan sonra pozisyonun tekrarını izlediklerini belirten Güneş, "İlker Meral de maçı tekrar baştan sona izlemeli. Hatalı kararlar verdiğini daha iyi görür. Eğer izlediyse özellikle goldeki hatasını görmüştür" şeklinde konuştu. Güneş, buna takılıp kalmamaları gerektiğini de belirtip, "Hedeflediğimiz noktanın gerisinde kaldık. Daha çok çalışmalıyız" dedi.

TARAFTAR DA İSYANDA
Bursaspor maçının son saniyelerinde hakem İlker Meral'in, Yasin'in müthiş golünü iptal etmesi taraftarlardan da tepki çekti. Bordo-mavililer, sosyal paylaşım sitelerinden hakem Meral'e sert eleştirilerde bulundu.

FEDERASYON DİNLENDİRECEK
İptal ettiği golle Fırtına'yı 1 puandan eden İlker Meral'in TFF tarafından 3-4 maç dinlendirileceği öğrenildi. Maçın gözlemcisi Galip Bitigen'in raporunda son dakikadaki hatayı detaylı bir şekilde yazdığı ifade edildi.

YEREL BASIN FUTBOLCULARA YÜKLENDİ
Trabzon'da yayın yapan yerel gazeteler hakem İlker Meral'in hatasına geniş yer ayırırken, birçoğu takımın kötü oyununa da vurgu yaptı. Manşetlerde, Bursaspor'un tarihinde ilk kez Avni Aker'de Trabzon'u yendiğine vurgu yapıldı.

OTORiTELER NE DEDi?

BÜLENT YAVUZ: BUZ GİBİ GOLDÜ
Avni Aker Stadı'nda hakem İlker Meral, 90+3'e kadar muhteşem bir maç yönetti. Hatta bu dakikaya kadar verdiği kararların neredeyse tamamı seminerde örnek gösterilecek cinstendi. Ama bunlar neye yarar ki? Bir pozisyon her şeyi alıp götürüyor. 90+3'te Bamba'nın ayakla oynadığı topa, Bursalı Musa eğilerek kafayla oynamaya çalışıyor. Bu başlı başına bir fauldür. Eğer hakemin bir karar vermesi gerekiyorsa, kafa hareketine endirekt serbest vuruş vermeliydi. Ancak avantaj var; oyunu oynatması lazımdı ve Yasin Öztekin'in attığı golü de geçerli sayması gerekirdi.

SELÇUK DERELİ: SKANDAL KARAR
Hakem İlker Meral, 90+3'e kadar başarılı bir karşılaşma yönetti. Ancak son dakikada öylesine skandal bir karar verdi ki bu karar maçın sonucunu etkiledi. İptal ettiği gol pozisyonunda topu kontrol eden bordo-mavili oyuncunun ayağına doğru kafasını sokarak asıl tehlikeli hareketi Bursalı oyuncu yaptı. Hakem bu pozisyonda Bursaspor lehine faul düdüğü çalacağına, Trabzonspor lehine avantaj oynatıp golü geçerli saymalılıydı. Hakem de vermiş olduğu karardan emin olamamış olacak ki, kendisini tartaklayan Yasin'i oyundan ihraç edemedi.

MARKUS MERK: TARTIŞMASIZ GOL
Trabzonspor'un iptal edilen golü öncesinde Sol Bamba, net bir şekilde topla oynuyor. Bursasporlu oyuncu topa müdahalede geç kalıyor ve kafasını ayakla müdahale alanına indiriyor. Bamba bariz bir şekilde ayak içiyle takım arkadaşına pasını veriyor, rakibe dokunmuyor bile. Burada faul yok. Faul varsa da bu zaten Trabzonspor lehine verilmeliydi. Hakemler böyle pozisyonlara faul çalmaz. Bu gol tamamen nizami. Tartışmasız bir goldü. Hakem İlker Meral, bu golü iptal ederek gerçekten de büyük bir hata yaptı. Son dakikada yaşandığı için geri dönüşü olmayan bir hataydı.

AHMET ÇAKAR: MAÇA TÜY DİKTİ
Trabzonspor-Bursaspor maçının hakemi İlker Meral, karşılaşmanın son saniyelerine kadar fevkalade bir yönetim sergiledi. Ama son andaki hatası maça tüy dikti. Söz konusu pozisyonda tehlikeli oyun diye golü iptal etti. Oysa ki top ayakla vurulabilecek yükseklikte. Yerden 50-60 santimetre yukarıda. Trabzonlu oyuncu ayak içiyle vurmak istiyor, Bursalı da arka yandan uçarak topa kafa vurmak amacında. Faulle uzaktan yakından alakası olmayan bir pozisyon. Oyunun faulle kesilmeyip, devamında Yasin'in attığı gol geçerli sayılmalıydı. Meral büyük bir hata yaptı.