Trabzonspor'un eski yöneticilerinden Önder Bülbüloğlu, Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını cevapladı! İşte o açıklamlar:

"Yönetimsel anlamda çok uyuşamadık, sadece bana değil birçok arkadaş başkanla uyuşamadı. Yanlış kurulan bir yönetim kurulu oldu bu sebeple istifalar oldu. Yönetime girerken de anlaşamadığımız konular vardı bunu başkan biliyordu. UEFA'ya verdiğimiz mali disiplin ve başka konularda eleştirilerim vardı. Yönetim kurulu toplantılarında bunları dillendiriyordum ama başkan insiiyatif kullandı ve kendi istediklerini yaptı. Gelinen nokta da şu an ortada."

Hep birleştirici rol oynadım
"Ben yönetim kurulunda hep çatışmaların ortadan kalkması için birleştirici rol oynadım, zaten birçok arkadaşımdan büyüğüm ve tecrübeliydim. Katıldığım toplantılarda gerekli gördüğüm uyarıları yaptım fakat beni dinlemeyip çok büyük rakamlarla transferler yaptılar beni dinlemediler. Başkan Muharrem Usta, sportif başarı elde ederek maddi sorunlarını çözeceğini düşünüyordu,  ben ise bunun kumar olduğunu söyledim nitekim gelinen durum ortada. Sosa transferine itiraz etmiştim ama sadece o değil 3 futbolcu için daha bu uyarıları yapmtıştım. Sosa, İstanbul'da yapamamış bir oyuncuydu ve biz onu tuttuk Trabzon'a getirdik."

Sosa'ya verilen para çok yüksek
"Sosa'ya verilen rakamlarla bizim transfer yapma lüksümüz yok, bizim gelirimiz belli. Gelinen durum benim de hoşuma gitmiyor, yönetim zaafı var sadece 9 kişi yönetimde kaldı. Bu istifalar sorgulanmalı demek ki yanlış bir yönetim var herkes bunu sorgulamalı. Muharrem Usta'nın futbol yöneticiliği konusunda tecrübesi sorgulanabilir, gerçi yönetiminde işi bilen isimler vardı ama o daha çok menajerlerin yönlendirmesinde hareket etti."

Rıza Çalımbay'ın takımı kıpırdatacağına inanıyorum
"Rıza Çalımbay, tercihini doğru buluyorum, düzgün bir hocadır kendisi. Ama Ersun Yanal'la gitmeyeceği çok önceden kendini belli etmişti, bir B planı daha önceden oluşturulmalıydı. Rıza Çalımbay'ın takımı kıpırdatacağına inanıyorum. 1 milyar Türk Lirası civarı bir borcumuz var, biz UEFA ile yaptığımız anlaşmaya uyabilseydik kulübün geleceğini kurtarabilirdik ama biz buna uymadık ve artık çok geç. Trabzon çok büyük bir camia bir çözüm bulabilir bizler de cebimizden paralar koyduk fakat bu sonuçta borçtu. UEFA'ya yeni bir savunma yapılır, yeni taahhütler verilir ve belki yeni bir yola girilir ama şu an görüntü parlak değil."(Ajansspor)

Editör: TE Bilişim