Bordo-Mavili Kulübün Başkanı Muharrem Usta ve camiaya önemli mesajlar verdi. Duman, istifa gerekçesini ise şöyle özetledi: “İstifa meselesi skorla falan alakalı değil. Tamamen yönetim meselesidir. Birkaç arkadaşla beraber istifa ettik ve işin trajikomik tarafı biz örgüt olamadığımız için istifa ettik. Ama örgüt olarak suçlanıyoruz.” Yiğit Oğuz Duman, yönetimde her yönden fikir ayrılıkları yaşandığına vurgu yaparak, “Kalkıp demedik ki; bu takım başarısız olacak, maçların kötü gitmesi nedeniyle ayrılacağız. Bizim derdimiz baştan beri seçim öncesi konuştuğumuz prensipler ışığında yürümüyor olmasıydı. Bizim problemimiz kişilerle değil. Kişinin kalitesi kalitesizliği Trabzon’da olması olmaması değil. Konu adres meselesi değil. Olayı oraya doğru çevirmesinin bir anlamı yok. Çünkü başkanın kendisi de İstanbul’da. O zaman o da bizim grubumuzda olmalıydı” dedi.

BİZİM TARZIMIZ DEĞİL

Duman, sözlerine şöyle devam etti; “Yönetim ekibi demek; beraber olmak, beraber karar vermek demektir. Ben Sayın Muharrem Usta’nın yerinde olsaydım, yönetim ekibini daha fazlasıyla yakınımda tutardım. Bizim istifa açıklamamızda yaptığımız çağrı mantıklı bir çağrıydı. Belki bugün aday olsa ona karşı rakip de çıkmayacak. Ona haksızlık yapmaya da çalışmıyoruz. Zorlu bir dönemde, karma bir yönetim kurdu. Bizim yönetime girme vaatlerimiz bu kurumun daha makul yönetilmesiydi. Bu maddi, manevi, marka iletişim boyutlarında Trabzonspor’un daha doğru temsiliydi. Aslında biz bu yönetimden bunu hayal ediyorduk. Ama yönetim ekibi olarak kulübe ne giriyor, ne çıkıyor çok bilemiyorduk. Bu çok büyük bir problemdi. Bu tarz, bizim tartıştığımız tarz.” 

BU ŞEKİLDE YÖNETİLMEZ

Duman, “Toplam çalışan sayısı bile gereğinin çok üstünde bir kulüp. Bunların hepsinin sebebi baktığımız zaman kötü yönetim şeklinden kaynaklanıyor. Hiçbir şirket böyle yönetilmez. Bizim kendi şirketlerimizde dahil. Yönetim kurulunda olduğumuz hiçbir şirkette böyle başarılı olmayacağımızı biliyoruz. Bu kadar insanı bir araya getirmenin sebebi, onlardan faydalanmak için değil, sadece seçimden sonra unutmak içinmiş. Bu kadar insandan faydalanmış olsan, alt yapın doğru kurgulanabilirdi, kurumsal yönetim ekibini doğru kullanabilirdin, yönetim kuruluyla icra kurulu yani genel müdür ve ekibi doğru işler yapabilirdiler, finansal kaynaklar belki daha doğru yönetilebilirdi. Onlarca yüzlerce kalem iş vardı. Biz bunları da yapmak için gelen bir ekiptik. Bizim derdimiz Muharrem Usta’nın çaba harcadığı şeylerle ilgili onu suçlamak değil. Derdimiz, biz bunu hep beraber daha fazlasıyla yapabilirdik ama yaptırılmıyor, yapamıyoruz bu doğal olarak sonuçları da etkiledi. 1461 Trabzon eriyor, kurumsal ekip doğru dürüst yapılanamıyor, alt yapı çuvallıyor, hiçbir koordinasyon yok. Bugün denen şey yarın iptal oluyor, yarın denen şey ertesi gün olacak mı, olmayacak mı belli değil. Bunların hiç biri sürdürülebilirlikle alakalı şeyler değil.”

TEK BAŞINA UĞRAŞIYOR!

Göreve gelirken kulübün finansal sıkıntı çektiğini ve bunu bildiklerini söyleyen Duman, “Bu sorunların hepsini aşmak için bir araya geldik. Ama bunları aşmak için bir ekibe ihtiyaç var. Fakat o ekip olamadı. Bunun sorumlusu Başkan Usta’dır. Çünkü her şeyi tek başına yapmaya çalışıyor. Parayı bile tek başına bulmaya çalışıyor” dedi. 

Editör: TE Bilişim