Jaja Coelho'dan flaş açıklamalar ''Sadri Şener beni sattı!''Trabzonspor'un eski oyuncularından Jaja Coelho dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sadri Şener'in kendisini sattığını ifade eden Jaja ayrıca kendilerinden korkup şike yapıldığını ifade etti.

SADRİ ŞENER BENİ SATTI!

“Trabzonspor’a transfer olduktan sonra ilk yıl kendimi kanıtladım. Sonrasında 3 yıllık sözleşmem vardı. 5 yıla çıkarıp biraz daha zam istedim. O dönem Galatasaray ve Fenerbahçe’den de teklifler vardı. Ancak ben Trabzonspor’da kalmak istiyordum. Başkan bana, ‘‘Seni Fener ve Galatasaray’a vermem. Maaşına da zam yapıp sözleşme uzatmam. Ama seni yurt dışından isteyen takımlar var. Al Ahli’ye gideceksin. Burada kalamazsın’ dedi. Ben de Al Ahli’ye transfer oldum. Beni başkan Sadri Şener sattı…”

KIVRAK çalımları, bitirici şutları, şık golleri ve gol sevinçleri… Evet Jakson Avelino Coelho’dan kısaca Jaja’dan bahsediyoruz. 2010-2011 sezonundan hatırlıyoruz kendisini. Takıma geldiği ilk sene harikalar estirdi. Kısa sürede taraftarı kendisine hayran bıraktı. Sonrasında 4.5 Milyon Euro transfer ücreti ile Al Ahli’ye transfer oldu. Ama Trabzonspor’da oynadığı dönemde iz bırakan futbolcular arasında yerini aldı.

TRABZONSPOR’UN unutulmaz isimleri arasında yer alan Jaja’ya gazetemiz muhabiri Mehmet Karagöz ulaştı. Telekonferans yöntemi ile yapılan görüşmede Brezilyalı yıldız isim, Trabzonspor’dan neden ayrıldığını, bu dönemki kadroyu, 2010-2011 sezonunu, şikeyi ve daha birçok sorumuza içtenlikle cevap verdi.

ZAM YAPILMADI

SÖZLERİNE Türkiye’yi ve Trabzonspor’u çok sevdiğini söyleyerek başlayan Jaja, “Orada insanları çok seviyorum. Trabzonspor’a transfer olduktan sonra her şey iyi gidiyordu. İlk yılım güzel geçti. Eğer iyi oynarsam sözleşmem uzatılacak ve zam yapılacaktı. Ben de bunu başardım. İlk yıl sonrasında Başkan Sadri Şener ile görüştük. Kendisine ‘Bana gelen teklifler var. Ama ben Trabzonspor’da kalmak istiyorum. Maaşıma zam yapın ve sözleşmem 5 yıl olsun’ dedim”

GS VE FB TEKLİF YAPTI

“BANA o dönem hem Fenerbahçe hem de Galatasaray teklif yaptı. Ama ben Trabzonspor’da kalmak istedim. Başkan bana, ‘Seni Fener ve Galatasaray’a vermem. Maaşına da zam yapıp sözleşme uzatmam. Ama seni yurt dışından isteyen takımlar var. Al Ahli’ye gideceksin. Burada kalamazsın’ dedi. Ben de Al Ahli’ye transfer oldum. Beni başkan Sadri Şener sattı” dedi.

ZİRVEYE OYNADIK

2010-2011 sezonunda harika bir takımları olduğunu da söyleyen Jaja şu ifadeleri kullandı: “Fenerbahçe ve Galatasaray gibi takımların oturmuş kadrosu vardı. Biz de 5-6 yeni isim transfer olmuştuk. Ama takıma hemen adaptasyon sağladık. Çünkü yeni transferin hepsi çok iyiydi. İyi futbolcular hemen adaptasyon sağlar. O kadro ile zirveye oynadık”

BİZDEN KORKUP ŞİKE YAPTILAR

“RAKİP takım Fenerbahçe ile şampiyonluk yarışı veriyorduk. İlk yarıyı iyi bir puan farkı ile kapattık. Ama Fenerbahçe bizden korkup yasa dışı yollara başvurdu. Bizden korkup şike yaptılar. O dönem biz tüm maçlarımızı bileğimizin hakkı ile kazandık. Onlar gibi başka yollara başvurmadık. Sonuç olarak puan olarak aynı olsak da onlar şike yapıp ligi kazandılar”

HARİKA BİR TAKIMIMIZ VARDI

“TRABZONSPOR’U şimdilerde de takip ediyorum. Ama 2010-2011 kadrosu bugünkü kadroya göre daha iyiydi. O dönem hep zirveye oynadık. Sağlam bir takımımız vardı. Rakiplere karşı savaş veriyorduk. Bize karşı ligde oynayan tüm takımlar defansa çekiliyorlardı. Ama rakiplerimizden 3-4 yiyorlardı. Büyük takımlar ise bize karşı çok etkili oynayamıyorlardı. Pozisyon bile vermiyorduk. Harika bir takımımız vardı. Ve bu nedenle zirvede yer aldık”

TARAFTARI ÇOK ÖZLEDİM

“TRABZONSPOR dediğiniz zaman aklıma ilk gelen şey taraftar. Onların coşkusunu ve oradaki atmosferi unutamam. Hepsini çok özledim. Sonrasında yine Trabzonspor’a karşı Metalist Kharkiv’de forma giyerken oynadım. Beni unutmamışlardı. Bana sevgi gösterilerinde bulundular. O günü unutmam. Taraftarlar, takım arkadaşlarım orada bir aile gibiydik”

DAVET EDERLERSE GELİRİM

“TRABZON’U çok özledim. Bu sezon da şampiyonluğa oynuyorlar. İnşallah koronavirüs biter ve şampiyon olurlar. Beni de davet ederlerse kutlamalara zevkle gelirim. Gelmem için şampiyon olmalarına gerek yok. Davet ederlerse onlara moral vermek ve yardımcı olmak için bile gelebilirim”

NWAKAEME İYİ AMA BEN DE JAJA’YIM

“TRABZONSPOR taraftarı tarafından şuan ki futbolcu Nwakaeme ile kıyaslanmam biraz tuhaf. Çünkü ben Jaja Coelho’yum. Hep kendim olarak kaldım. Nwakaeme de çok iyi futbolcu ama ben kendim olarak kalmak isterim. Beni o zaman izleyenler bu söylediklerimi daha iyi anlarlar. Tüm taraftarlara selam söylüyorum. Sana da teşekkür ediyorum beni hatırladığın ve aradığın için. Trabzonspor’a şampiyonluk yolunda başarılar dilerim. Bize her yer Trabzon” (Karadeniz - Mehmet Karagöz)