Ukyanalı iş adamı Oleksandr Yaroslavsky, 2017’de devletin el koyduğu ve o tarihten beri hiç bir müsabakaya çıkamayan Matalist Kharkiv kulübünü yeniden canlandırmak için girişimde bulundu. 

Kulübün eski sahibi olan Yaroslavsky’in bu girişimine ise Trabzonspor’un eski futbolcusu Jaja’da destek verdi. Hatta Jaja, Tayland kulübü Chiang Rai United ile sözleşmesinin sona erdiğini futbolcu Metalist’te bırakmak istediğini açıkladı.

Şu anda Brezilya’da Rio de Janeiro’da olduğunu kaydeden Jaja Choelho, “Kharkov’da, Yaroslavsky’nin Matalist’i canlandıracağını duydum. Kariyekimi idol olduğum kulüpte bitirmek için inanılmaz bir arzum var. Yönetimle harika bir ilişkim var ve bana sözleşme teklif edileceğini umuyorum. Taraftarlar tarafından bana büyük bir sevgi ve sıcaklıkla muamele edildiği bir kulüpte kariyerimi bitirmeyi çok isterim” dedi.

Jaja, hatırlanacağı üzere Trabzonspor’a Matilst kulübünden 4.2 Milyon Euro’ya transfer olmuştu. Bordo - Mavililerde Jaja’yı, Al Ahli’ye 4,5 Milyon Euro4ya satmıştı.