Trabzonspor’da geçen sezon kadroya katılan Jose Bosingwa, bordo-mavililerde herkesi şaşırttı. 

Chelsea ile 2011-12 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ni kazandıktan sonra 2012-13 sezonunda Queens Park Rangers ile düşüşe geçen ve istenmeyen adam haline gelen Bosingwa, Trabzon’da adeta hayat buldu.

Mustafa Akçay yönetiminde transfer edilen Jose Bosingwa, sakat başladığı sezonda kendini toparlayarak sağ bekte formayı kaptı. İstikrarlı bir yapı sergileyen Portekizli savunmacı, ligin ikinci yarısında Hami Mandıralı’nın göreve gelmesinin ardında da ritmini bozmadı. 36 resmi karşılaşmada 3 bin 151 dakika oynayan Bosingwa; Adrian, Alanzinho, Janko, Bamba ve Zokora’nın ayrıldığı Celustka, Malouda ve Colman’ın belirsizliğini koruduğu dönemde takımının en güvenilir yabancısı oldu. 

Kısa sürede Vahid Halilhodzic’in de gözüne giren 31 yaşındaki yıldız, Onur Kıvrak ile birlikte takımın kaptanı olarak öne çıktı.

Tabuları yıktı!
Bunun yanında kariyerindeki en istikrarlı dönemi geçiren Bosingwa, bordo-mavili takımda bir başka tabuyu daha yıktı. Daha önce getirdiği ünlü yıldızlar; Zokora, Janko, Marcelinho, Musampa ve Kevin Campbell gibi oyuncularla hep sorunlar yaşayan son olarak da Florent Malouda konusunda istediği sonuçları alamayan Karadeniz ekibi, bu sıkıntısını da sonlandırmayı başardı.