Takım arkadaşlarıyla vedalaştığını ve helalleştiğini ifade eden Tolga, bu kez sevenleriylede veda edecek. Tolga Zengin, bugün saat 12.30’da Faroz Balıkçı Barınağında basın toplantısı düzenedi.

Tolga Zengin, veda açıklamasında şunları söyledi;

"Transfer sürecinde Trabzonspor kaptanına yakışır bir şekilde hareket ettim. Bu süreç beni çok yordu. İnşallah bu son transfer sürecim olacak. 

Trabzon'un bir evladı olarak bu ayrılık benim için kolay değil. Acısıyla tatlısıyla bu forma altında çok güzel günler geçirdim. Trabzonspor taraftarını unutmayacağım. Trabzonpor kaptanı olarak taraftardan bir isteğim var; bu takıma bu hocaya en önemlisi de kulübe sahip çıkmaları bu kulübün gerçek sahibi taraftarlardır. Hakkım yoktur ama herkese helal olsun. 

Davraz kampında konuşulmuştu. Talep olmamıştı ama aranmıştım. Söylemişlerdi gerekenleri. Bende saygı duymuştum. 

Ben Beşiktaş ile olan sözleşmemi daha iki gün önce konuştum. Onun için bu süreçte yazılan herşey benim ağzımdan çıktığı söylenen herşey yalandır. Ben böyle bir madde koydurtmadım. Ben kupasında değilim. Kupa teneke parçası. Ben zaten şampiyon olmuştum. Burada olsaydım da kutlamayacağımı söyledim. Geciken adalet benim için adalet değildir. 

Bir maç olacaktı. Bu ilk maç da olabilirdi 17. maçta olabilirdi. Hayat bu. Yapacak birşey yok. Oynanacaktı. 1'inci hafta olmasa 17. hafta olacaktı. 

Birşeyleri bilmek için müneccim olmaya gerek yok. Çıktığı zamanda. Benim söylediğim göz var nizam var. Ben herzaman şunu söyledim. Göz ardı etmedim. Ondan dolayı oyuncuları kutladık. Daha sonra kimseyi kutlamadım. Birşey bildiğimiz falandan değil ama müneccim olmaya gerek yok. 
Yolculuktan önce takım ile bir araya geldim. ayrılıklar zordur. Hepsi benim kardeşim. Güzel günlerimiz geçti. Yani zor oldu. Gerçekten zor oldu. 

İster istemez hayatta vardır. O da çok üzüldü. Ben onların yine ağabeyi kaptanıyım. bana bir telefon kadar yakın. Her zaman onların yanındayım. Trabzonspor onlara emanet. Çiçek yaptırdılar takım olarak. Bir tane kart verdiler. Kartı saklayacağım. 

Buraya nasıl hizmet ettiysem Beşiktaş camiasına öyle hizmet edeceğim. Beni gerçekten isteyen bir yere gidiyorum. Hem beni benimseyen hemde benim bemimsediğim. Duruşu olan bir camiaya gidiyorum. Ondan dolayı mutluyum. Buradan ayrılacaksam Beşiktaş kulübünü zaten söylemiştim. 

Forma numarasına karar vermedim. Aslen Gümüşhaneliyim. Ama Trabzonluyum. Tolga olarak 29 olarak oynamak isterim. Ama 61'i gururla taımak isterim. 61'i hayatımın her yerinde taşımak isterim. 

Beni ürküten şey yok. Futbol İstanbul'da da Trabzon'da da aynı. Herşey aynı. Ondan dolayı korkulacak veya birşey yok. Güzel çalışacağız ve işimizi yapacağız. Güzel başarılar yakalayacağız. 

Beşiktaş ile alakalı şeyler yazılıyor. Benim duruşum ile alakalı. Hemde nasıl böyle bir tranfer oldu diye. Şunu ayırt etmek lazım. Bir tarafta ben her zaman şunu söyledim. Yapılan şeyleri camiaya mal etmemek gerek. Şahısların yaptığını camiaya mal etmemek lazım. Ama camia bunu sahiplenirse kendilerine mal etmiş olurlar. Onları ayırmak lazım. Bizim tavrımız bu işi yapanlara aklayanlara onlara sahip çıkanlaraydı. Benim gittiğim camia buna karşı duruşunu sergiledi. Bizim değerlerimize sahip çıkan camia. Kupasını iade etti. Bugüne kadar ne yaptıysam herşeyi ayart ederek yapmışımdır. Her zaman ne söylediysem onun arkasındayım. bu işi para ön planda yapmadım. Herkes futbol oynayalım dedi ama ben fark yaratalım dedim. Hiç bir zaman kimsenin kalbini kırmayacağım dedim. Allaha şükür hep öyle yaptık."
Editör: TE Bilişim