Trabzonspor'da kaptan Jose Sosa Antalya kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.

Sosa, “Özellikle ligin ikinci yarısıyla beraber yeni yıla giriş yapmış oluyor. Sıkı çalışma yaptık. Hedeflerimiz var. Tüm takım arkadaşlarımızla beraber sıkı çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi. Genç oyuncular ile ilgili konuşan Sosa, “Gençler kulübün hazineleri. Onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamamız gerekir. Diğer arkadaşlarımız için de bir şans. Onların antrenman tempoları bizim tempomuzu artıracak. Burda olmakla yetinmemek gerekir. Hedefleri için devam etmeliler. Onları da geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Sosa, “İkinci yarıda sıkı çalışmanın içine girmeye çalışıyoruz. İlk yarıda ufak detaylardan istemediğimiz sonuçlar aldık ama ligin ikinci yarısında bu detayları ortadan kaybederek hedefe gitmek istiyoruz. İkinci yarı daha zor olacak. Bunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Çimşir ile ilgili Sosa, “Ünal hocamıza teşekkür etmek gerek. Çünkü beraber paylaştık başarılan parçası olduk. Her değişim beraberinde zorluk getirir. Hüseyin hocamızı desteklemek gerekir. Yeni bir başlangıç. Kolay olmayacak. Güçlerimizi birleştirirsek iyi olacağını düşünüyorum” dedi Sosa, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk yarıya puan açısından baktığımızda yakın olduğunu görüyorsunuz takımların. Ama ikinci yarı daha zor olacak ve maçlar sıkı olacak. Zirveye yaklaşma şansımız gerçekten var. Bunun anahtarı maçlardan galibiyetle ayrılmak.”

Sözleşmesi ile ilgili Sosa, “Sezon başında başkanla yaptığım görüşmede sadece saha içerisinde takım başarısına odaklanmaya çalışıyorum. Kontrat konusunda ki detayları menajer görüşüyor. Bu konuları ben görüşmek istemem. Saha içindekilere zarar verebilir. Benim kendi işime odaklanabilmem amacıyla bu durumun böyle olması gerekiyor” dedi.

Sosa, “İlk başta geldiğimde Trabzon’da futbolun dışında sorunlar yaşadım. Şehre adaptasyonda sıkıntı yaşamadım. Türkiye’de bulunmuştum. Hem içeriden hem dışarıdan yardıma ihtiyacınız var. Kulübün size yardımcı olması gerekiyor. İlk başta zorluk yaşadım. Bu mücadeleyi verme sebebimiz, hayalimiz var. Bu hayali gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu.  Sosa, şöyle devam etti: “İnsanlar sizi böyle bir kulübün içinde olmanıza layık görüyorsa bunu hak ettiğiniz içindir. Fizik olarak kendimi iyi hissediyorum. Herhangi bir sorunum yok. Kaç yaşına kadar devam edeceğim ile ilgili bir şey yok kafamda. Burada olmaktan mutlu olduğum için öyle şeyleri düşünmedim.”

Editör: TE Bilişim