"KAYGILARIM ÖNEMSENMEDİ"

"Pandemi sürecinde ailemle ilgili kaygılarım vardı. Bunu başkanla paylaştım ancak önemsenmedi. Hafife alındı. Bu duruma çok üzüldüm ve ‘öncelik ailem’ deyip ayrıldım. Giderken açıkçası kalmam için kimseden bir çağrı almadım. Hatta bundan sanki mutlu olanlar bile vardı"

"DÖNMEK İÇİN ÖZÜR BEKLİYORUM"

"Trabzonspor taraftarı benim için çok özel. Hala sosyal medya üzerinden kendileriyle konuşuyoruz. Benim için taraftarlar hep güzel anılarda kalacak. Yeniden Trabzonspor’a dönmeyi isterim ancak bunun için bir özür bekliyorum. Hak ettiğimi de düşünüyorum"

"BAŞKAN BENİ HİÇ TAKDİR ETMEDİ"

"Endişelenmiştim. Sonuçta düşünmem gereken iki kızım ve bir de eşim var. Gitmek istediğimi yönetime bildirdim. Başkan Ahmet Ağaoğlu, benim bu kararımla ilgili pek bir yorumda bulunmadı. Benimle geçen konuşmalarında kalmam için bir söylemde bulunulmadı. Açıkçası şunu da söyleyebilirim ki bir oyuncu olarak beni hiçbir zaman takdir de etmedi"

"HALA ŞANS VAR"

"Şampiyonluk için hala şans var, genç ve yetenekli bir kadro başarabileceklerini düşünüyorum. Son maçlara konsantre olmaları gerekiyor. Ayrıca Türkiye Kupası’nı da Trabzonspor’un kaldıracağına inanıyorum"

"BAŞKANIN ARAMASINI BEKLERİM"

Geri dön çağrılarına da cevap veren Mikel sözleri şöyle bitirdi: “Ben geri dönmeyi çok isterim. Ben gitmek istediğimde kızan bir kesim olsa bile hala Trabzonspor taraftarlarından destek mesajları alıyorum. Gerçekten çok kez bana kendimi iyi ve değerli hissettirdiler. Ama dönmem için en azından bir kez Başkan Ahmet Ağaoğlu tarafından aranmak isterim. Problemi çözebiliriz. Bir özür bekliyorum.” (Karadeniz Gazetesi)

Öte yandan Karadeniz Gazetesi'nde yer alan haber Obi Mikel tarafından doğrulanmadı.