Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında BB Erzurumspor'u 1-0 mağlup eden Trabzonspor'da maç sonrası Teknik Direktör Ünal Karaman açıklamalarda bulundu.

Zor bir karşılaşma oynadıklarını ifade eden Karaman, "İki takım açısından da oldukça zor bir müsabakaydı.Erzurumspor'un da bizim de kazanmaya ihtiyacı olan bir dönemdi. Biz sevindik, Erzurumspor camiası üzüldü. Onlara bundan sonraki müsabakalarında başarılar diliyorum. Ben Erzurum'u hem şehir olarak severim, hem insanını severim. Takımın başında da son derece değerli bir teknik adam var. Allah yardımcıları olsun bundan sonraki müsabakalarda. Biz sezon başından beri birçok zorluğu yaşadık. Kısıtlı kadromuz oldu, zaman zaman sakatlık sorunlarıyla karşılaştık ama takım olma yolunda oyuncularımız inanılmaz bir mesafe kaydettiler. Çalışıyorlar, şikayet ediyorlar, daha fazla çalışıyorlar, gayret gösteriyorlar, çaba sarf ediyorlar ve camiamızın bu günlere gelmesinde inanılmaz bir duruş gösteriyorlar. Ben huzurlarınızda oyuncularıma çok teşekkür ediyorum. Aynı şekilde camianın gerek saha içinde gerek saha dışında sorunsuz bir şekilde yaşamını devam ettirebilmesi noktasında değerli başkanımız ve yönetim kurulu üyelerine ve bizi hiçbir şartta yalnız bırakmayan taraftarlarımıza da çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Basın mensupları tarafından Erzurumspor hakkında düşünceleri sorulan Karaman, "İkinci yarıdaki transferlerle birlikte Eruzumspor biraz daha güçlendi. Bir teknik adam değişimi de oldu. Ben bundan sonraki müsabakalarda Erzurumspor'un başarılı olacağını düşünüyorum. Bir de baktığınız zaman 4-5 haftalık süreçte kendileri gibi sıkıntı yaşayan rakiplerle oynayacaklar. Hiçbir zaman ümidinizi kesmeden takımınızı destekleyebilirsiniz. Benim başka bir takım adına konuşmam çok doğru bir şey değil ama biz kendi takımımıza baktığımız zaman bu stresli ortam içerisinden yüz akıyla çıkmak bizim açımızdan sevindirici. Erzurumspor'un şansı rakipleriyle oynayacak olması. Bunu tersine çevirmek, avantaya çevirme fırsatı kendi elinde. Bekleyip göreceksiniz, takip edeceksiniz. Ben takımımdan memnunum. Sistem dediğiniz zaman savunma yönü düşük oyuncularla biz orta sahamızı şekillendirdik. Bazen çaresizlik bizi oraya itti. Bu anlamda oyuncularımız da kendilerini geliştirmek için fırsat oluşturmuş oldular. Evet, zorlanıyoruz ama topun bizde kalmasına daha fazla özen gösteriyoruz. Bu beraberinde bir çok pozisyonun oluşmasını sağlıyor. Tabii ki kalenizde tehlike de görebiliyorsunuz çünkü böyle oynamak beraberinde birçok riski de getirebiliyor. Şu anda oyuncularımın göstermiş olduğu mücadele benim açımdan takdir edilecek boyutta, onlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

Trabzonspor'un Milli takımlara gönderdiği oyuncularla ilgili de düşünceleri ifade eden Ünal Karaman, "İki tane genç arkadaşımızı A Mili takıma gönderdik. Ümit Milli takıma ve Genç Milli takıma da gönderdiğimiz arkadaşlarımız var. Ekuban da kendi ülkesinde ilk kez milli takım formasını giyecek. Baktığınız zaman altı oyuncumuzu farklı gruplarda milli takımlara gönderdik. Umuyorum ki ilerleyen süreçte bu sayıyı arttıracağız. Ay-yıldızlı bayrağımızın temsili noktasında ben sayımızın artacağını düşünüyorum. İnşallah bir sakatlık, aksilik yaşamayız ve milli takımımızı desteklemeye devam ederiz" diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilişim