Süper Lig'de geçtiğimiz sezonu 4. sırada tamamlayan Trabzonspor, Kasımpaşa ile yeni sezonu açıyor.

Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanacak ve 21:45'te başlayacak mücadeleyi hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

21. kez karşı karşıya gelecek olan iki ekip arasındaki maçları Trabzonspor 9 kez kazanırken, Kasımpaşa rakibini 5 kez mağlup etti. Taraflar 6 kez sahadan beraberlikle ayrıldı.

Trabzonspor ile oynadığı son 11 Süper Lig maçının sadece ikisini kazanabilen Kasımpaşa (5B 4M), daha önceki iki karşılaşmada rakibini mağlup etmişti.

Kasımpaşa deplasmanında çıktığı son beş Süper Lig maçında da gol atan ve yenilgi almayan Trabzonspor (2G 3B), daha önceki beş karşılaşmanın sadece birini kazanabilmişti (1B 3M).

Kasımpaşa, evinde oynadığı son 10 Süper Lig maçında da kalesini gole kapatamadı ve ortalama iki gol yedi (toplam 20). Kasımpaşa'nın bu serisi ligde iç sahada halen devam eden en uzun gol yeme serisi konumunda.

İstanbul takımlarıyla deplasmanda oynadığı 14 maçın sadece ikisini kazanabilen Trabzonspor (7B 5M), bu iki galibiyeti de Kasımpaşa karşısında aldı.

Süper Lig'deki toplam 14 sezonunun 13'ünde ve son 12 sezonunda açılış maçlarını deplasmanda oynayan Kasımpaşa, 1960/61 sezonu başından bu yana ilk kez ligi evindeki bir maçla açacak. Kasımpaşa Ağustos 1960'taki maçta Göztepe ile golsüz berabere kalmıştı.

Son dört sezonun üçünde ilk hafta maçlarını kazanan Kasımpaşa (1M), bu serideki tek yenilgisini Trabzonspor karşısında elde etti (2016/17 sezonu). Kasımpaşa Süper Lig'de mücadele ettiği daha önceki 10 sezonun hiçbirine galibiyetle başlayamamıştı (4B 6M).

Süper Lig'de 12 maçtır yenilmeyen Trabzonspor (9G 3B), ligde devam eden en uzun serinin sahibi. Bordo-mavili ekip, en son Şubat-Eylül 2011 arasında bundan daha uzun bir seri yakalamıştı (16 maç).

İŞTE TRABZONSPOR-KASIMPAŞA KARŞILAŞMASININ MUHTEMEL 11'LERİ

Kasımpaşa: Ramazan, Popov, Fernandes, Youessef, Hafez, Aytaç, Pavelka, İlhan Depe, Khalili, Yusuf Erdoğan, Koita

Trabzonspor: Uğurcan, Novak, Pereira, Fernandes, Campi, A.Parmak, Sosa, Yusuf Sarı, Ekuban, Nwakaeme, Sörloth

Editör: TE Bilişim