Trabzonspor’dan sezon başında böyle bir başarı beklemediğini kaydeden Çilingiroğlu,  "Güzel bir hava yakaladı Trabzonspor. Her açıdan.. Yönetimin de eli rahatlarsa, genç oyuncuları kaybetmezlerse, iyi bir defans yapıp çok farklı yerlere taşırlar bu kadroyu. Çünkü Trabzonspor adına en büyük kazanç Ünal Karaman. 

Sezon başında kim deseydi bana bu kadar başarılı olacağına inanmazdım. Ama onun arkasında duran kötü sonuçlardan sonra arkasında sağlam duran bir başkan var. O şehirde bir hocanın arkasında durmak o kbu kadar kolay değil” dedi. 

Çilingiroğlu, "Ünal Karaman’ın farklı saha içinden elmiş milli olmuş.. Oynarken de ekstra bir insandı. Duruşu olan bir adam. Kasılmayan havası olmayan, millete yukardan bakmayan tipti… Sertti, çalışkandı… 

Trabzonspor’un kulübesi değil önde oynayan 5 kişinin gol atma şansı var. Bire bir de de çok etkili oyuncular var. Nwakaeme, 2 abdüş, Yusuf, Olcay.. Olcay teknik kapasitesi yüksek değil ama adam eksilten, ekarte eden. İyi kadro buldular, ama bu kadroyu bozmayacaklar.  Daha değerli paralar kazanabililrler.. Avrupa safhasında olmayan ir Trabzonspor var. Yusuf, Abdülkadir.. Yarın Avrupa safhasına gittiğinde bu oyuncular değerini katlar…” diye konuştu.