Geçtiğimiz hafta oynanan Kasımpaşa karşılaşmasının ardından Trabzonspor artık  " çift forvet "  oynamalı daha etkili daha heyecanlı demiştik. Ünal hoca da Akhisar maçına  takımını bu oyun düzeniyle hazırladı.  Annesinin vefatı nedeniyle takımının başında olmasa da Hüseyin Çimşir Ünal hocanın oyun düzenini uyguladı, çok ta etkili oldu. Önceki ürkek ve korkak takımın yerini saldırgan hırslı ve hücum eden bir takım aldı.  Burak ve Rodellage ikilisi etkisini bu maçtada gösterdi. Biri attı diğeri attırdı.  Sosa durdu durdu bu maçta hedefi doksandan vurdu. Otuz beş metreden nefis vurdu. Bir defa attı ama defalarca izlenecek gol attı.  Attığı golün haricinde önemli işlere de imza attı Sosa bu sezonun en verimli en faydalı maçını oynadı. Top kesti, ikili mücadeleleri kazandı, hava toplarında da üstünlük sağladı orta yaptı, gol attı herşeyi yaptı. Maçın adamıydı kısaca 

Kaleci Onur için söylenecek çok şey var mükemmel bir performansla eski günlerine geri döndü. Göztepe maçının ardından " Atan ile tutan iyi olmayınca " diye yazmıştık.  Işte bu karşılaşma içinde Atan ile tutan iyi olunca skor da böyle oluyor. Abdulkadir in pozisyonu net penaltıydı hakem bunu es geçti  VAR a bile gitme gereği duymadı.  Trabzonspor oyun olarak geçen haftaya göre  üzerine koyarak oynadı paslaşmalarda daha az hata yapıldı. Şu da bir gerçek ki Trabzonspor hemen hemen her maç kalesinde gol görüyor, o yüzden mutlaka gol atmalı, atacaksın ki kazanacaksın Trabzonspor da bugün bunu yaptı.  
 

Akhisar 'ın hafta içinde oynadığı Uefa Avrupa ligindeki karşılaşmasının yorgunluk etkisinin de sahaya yansıması olduğunu belirtelim, Trabzonspor u bu galibiyetten dolayı yere göğe sıgdıralım , fazla övgü mehter takımına dönüşüyor.  Önümüzde Milli maç arası var, bu arayı Ünal hoca ve oyuncular iyi değerlendirmeli özellikle Yusuf un üzerine yoğunlaşılmalı , göz göre göre gün geçtikçe eriyor.