Futbolun dışında bu maçın bende bıraktığı en yegane etki; hiç kuşkusuz belleklerde yer eden o çok sevilen şarkının sözlerine nazire yapar gibi  ''hiç bitmesin isterdim '' duygusuydu...

Maç öncesi düşüncelerim bana bu maçın güzel ve çok zevkli geçeceği yönünde geçeceğine dair doneler vermekteydi.
Nasıl vermesin ki?
Türk futbolunun iki büyük hocası, üstelik ikisininde futbol aklı ' sürekli hucum, sürekli üçüncü bölgede topa sahip olabilme ilkesi ' olduğundan hareketle, doksan dakika sonunda kaybedenine yazık olurdu diyeceğimiz harika bir futbol resitali izledik, yağmurlu bir Bursa akşamında...

Yağmurun Yapamadığını Fatih Yaptı!...

Özer ile çok özel bir gol bulan Trabzonspor, Fatih'in tecrübesizlik kokan hatası ile Bursaspor'u birden uyandırdı ve ilk devrenin en tempolu maçı daha da anlam kazanmış oldu. 
Tabiri caizse ' yağmurdan önce Fatih uyandırdı Bursaspor'u ' diyebiliriz bu penaltı pozisyonu ile birlikte.

Trabzonspor defansı son haftalarda kırmızı alarm vermeye bu müsabakadada devam etti ne yazık ki!
Ersun Yanal ile bu müsabakada orta sahayı biraz daha dirençli gördük, lakin defans kurgusundaki ahenk düzensizliğine ivedilikle çare bulmak gerek, ki Fatih'in gelecekte mükemmel bir kaleci olacağına inancımımızın günden güne artmasına rağmen, bazı pozisyonlarda telaşa düşmesi an itibariyle Trabzonspor'un en büyük handikapı gibi görülmekte.

Yatabarei ile başlanılmasını yağmurun ağırlaştırdığı zemin düşünüldüğünde haklı bulmakla beraber, Cardozo'nun oyunun son üçte birlik bölümünün başında düşünmesini beklerdim Ersun hocadan.

Fakat, her şeye rağmen rakibin kaliteli olması asabiyle Trabzonspor'u bu akşam bir çok aksayan yönlerine rağmen beğendim.
Devre arasına kadar kör-topal böyle yol alacak Trabzonspor'un,  mühim olan ikinci yarı itibariyle ilk dördün içinde kalabilmek adına puan kaybetmemesi tek dileğimiz olacak...

Bir çok eksiğine rağmen Trabzonspor karşısında galibiyete daha çok yaklaşan Şenol Güneş'in Bursaspor'una, üstelik deplasmanda yenilmemeside Trabzonspor'un öyle ya da böyle Ersun hocanın kadro mühendisliğinde ikinci yarıda çok sıkı bir takım olacağına bu akşam biraz daha inanmaya başladım.

Burada Trabzonspor ve Bursaspor'un ortaya koyduğu bu müthiş futbol enerjisinin ' Türk futbolunu ' küçümseyen sözüm-ona lafta yorumcularına ders olmasını çok önemsiyorum özellikle.

Anadolunun bu muhteşem ve en büyük iki şehir takımının bizelere futbol adına verdikleri her bir argümana gerçekten ihtiyacımız varmış.

Kaybedenine yazık olurdu diye düşündüğüm bu muhteşem futbol performansını bize izleten, daha doğru bir tabirle bizi futbola doyuran her iki takımada teşekkürlerimi sunuyorum.

Sonuç itibariyle, kaçanın kovaladığı muhteşem bir oyun sonunda kazananın dostluk ve Anadolu gücü olduğunu görmenin huzurunu yaşadık...

Şenol Güneş hepimizin güneşi, kendisine başarılar diliyor, Trabzonspor'un da ikinci yarı ile beraber büyük bir ivme ile lige damga vuracağını düşünüyoruz....