Fenerbahçeli ünlü sanatçı Kıraç, Ajansspor’un konuğu oldu, futbol sohbetinde ilginç yorumlarda bulundu. 'Kupayı Trabzonspor'a veririm" diyen Kıraç, Fenerbahçe'nin ise suçsuz olduğuna inandığını kaydetti. 


İŞTE RÖPARTAJIN TRABZONSPOR'U İÇEREN KISIMLARI

 3 Temmuz süreci ne zaman konuşulsa, Trabzonsporlular’ın da kupa beklentisi konuşuluyor. Trabzonspor – Fenerbahçe maçında yaşananlar da buraya bağlanıyor..  Bu gerilim nasıl son bulur?

Trabzonspor taraftarları aynı bizim gibi… Bizim gibi bu ülkenin insanları, vatandaşları... İlk önce Fenerbahçe’den o şampiyonluk kupasını almaktan daha başka şeyler üzerinde durmaları gerekir diye düşünüyorum. Şu dönem yapılamaz ama, ben Fenerbahçe başkanı olsam bu kupayı Trabzonspor’a da isterse veririm, çok önemli değil bu. Şampiyonluğun çok üzerine geçmiş bir takım olaylar var. Trabzonsporlu taraftarlar çok duyarlıdır. Ülke gündemi ve meselelerine çok aydın yetiştirilmiş bir şehirdir. O kupadan çok daha fazlasının olduğuna, Türkiye’de oynanan tüm oyunların farkına varmaları lazım. Olayı o noktadan değerlendirirlerse, kupanın ne önemi olabilir?

- Belki de simgesel bir önemi var..
Şu an değil, şu an çok yanlış olur ama kupanın önemli olmadığını da Fenerbahçe Kulübü gösterecektir. Bunun aksini düşünemiyorum. Bir hamleler yapılacaktır, ama şimdi değil, belki 5-10 yıl sonra...
Trabzonspor camiası, son dönemde kupayı alma isteğine odaklanılarak başarıdan uzaklaştığı, senelerini kaybettiği şekilde eleştiriliyor..

Fenerbahçe de çok şey kaybetti... Fenerbahçe kupayı şu an verdi diyelim. Bir şampiyonluk kupası daha olacak. Bu kadar... Ama Fenerbahçe’nin yaşadığı her şey, Fenerbahçe’nin kucağında kalmış olacak. Bu doğru mu? Adalet sağlanmadan, adil yargılanma yapılmadan bunun yapılması doğru değil. Trabzonspor için değişen bir şey olmayacak. Kupayı almanın gururunu yaşayacaklar tabii.. Peki Fenerbahçe’nin kaybettiği yılları? 2 sene Avrupa’ya gidemedi, Türkiye’de art arda şampiyonluklar kaybetti… Fenerbahçe şu an Avrupa şampiyonu olmuştu bu oyunlar oynanmasaydı. Fenerbahçe’nin kaybettiği de bu. Bana kalırsa Avrupa şampiyonluğu da önemli değil. Ben burada ülkemi düşünüyorum, sadece Fenerbahçe’yi düşünmüyorum, Trabzonspor’u da düşünüyorum. Bu olayı futbola indirgemek hiç doğru değil. Türkiye’de bir takım şeyler oluyor, Trabzonsporlular ve Fenerbahçeliler’in tam tersine kol kola bu gerçeklerin  üzerine gitmesi, ‘ne yaptınız yahu bize, ne oluyor bizim bilmediğimiz’? diye sorması lazım. Kritik olan bu. Kupa sende, bende olayı önemli değil.

- Bu bahsettiklerinizin üzerine, Fenerbahçe’ye yeniden ya da adil yargılanma hakkının tanınacağını düşünüyor musunuz?

Bunu tanımak zorundalar. Fenerbahçe büyük bir güç. Trabzonspor da büyük güç, Galatasaray da büyük güç ama Fenerbahçe de büyük bir güç. Tarih bunu böyle söyler. Fenerbahçe çok önemli bir güç, bunu bir tehdit olarak söylemiyoruz ki. Fenerbahçe sade futbolu temsil etmiyor bu ülkede. Adil yargılanma olmak zorunda. Yoksa bu iş böyle devam eder, ya da daha da kötüye gidebilir. Kahin değilim”.